"Özelleştirilmedik yer kalmayacak"

EDİRNE (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dünyada özelleştirme yapmayan sadece Kuzey Kore, Küba ve Türkiye'nin kaldığını belirterek, "Özelleştirilmedik yer kalmayacak" dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nın onuruna verdiği yemeğe katılmak için özel otomobille eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte İstanbul'dan memleketi Edirne'ye gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, çok sayıda partili TEM Otoyolu çıkışında karşıladı. Partililerle tek tek tokalaşan Bakan Unakıtan, daha sonra eşi ile birlikte AK Parti'nin seçim otobüsüne binerek cuma namazını kılmak için Selimiye Camii'ne gitti. Ardından yemeğe katılmak için Selimiye Taş Odalar'a geçen Bakan Unakıtan, ilk olarak partisinin
milletvekili adaylarını tanıttı. 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Eskişehir'den aday gösterdiğini belirten Bakan Unakıtan, "Ben Edirneliyim. Ama sayın başbakanımız beni Eskişehir'den aday gösterdi. Türkiyemiz'in her yeri aynı. Eskişehir'den aday olduysam oraya da hizmetlerim olacak, Edirne'ye de tüm Türkiye'ye de" dedi.

Reklam
Reklam

Sergen Yalçın'ın Eskişehirspor'a transfer edilmesi hakkında CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin 'Devletin parası ile Maliye Bakanı Sergen'i transfer etmiştir' açıklamasına, "Hiç kimse devletin parası ile bir takıma sporcu alamaz. Bu tamamen beni yıpratmak için yapılan bir komplodur" diye konuştu.
AK Parti iktidarından önce Türkiye'deki bütün kurumların hortumlandığını öne süren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Ben Maliye Bakanı olduktan sonra bütün hortumcuların kökünü kestim ve bir çok yeri özelleştirdim. Özelleştirmeler sayesinde devletin parasını kimse hortumlayamadı ve bütçe kendine geldi. Bugün bu yatırımlar yapılıyorsa milletin parası hortumlanmadığı için yapılıyordur. 2002'den önceki durum böyleydi. Şimdi aynı adamlar MHP, ANAP, DP ve CHP ile DSP, yani aynı tavanın balıkları bunların ülkeye yapacak hizmetleri yok. Buraları özelleştirdiğim için de çok kızdılar" ifadelerini kullandı. Bakan Unakıtan şöyle devam etti:
"Nereyi alırsan al hepsi zarar ediyordu. Bunların milyonlar, milyarlar kazanması gerekirken hep zarar ettiler. Neden? Devlet işletiyor ve siyasilerin çiftliği haline gelmişti. Çok zarar ediyorduk. Bu zararları da sizlerden topladığımız vergilerle ödüyorduk. Ben de ne yaptım? Bu yerleri sattım. Şimdi bu çiftliklerin hepsini özelleştiriyorum. Artık kimse buralardan yiyemeyecek. O yüzden bana çok kızıyorlar. Daha bana çok kızacaklar. Onların eline hiçbir şey bırakmayacağım. Hepsini özelleştireceğim.
Bunların içinde Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri dahil tüm otoyollar var."

Reklam
Reklam

Edirne'de yerel bir televizyonun canlı yayınına katılan Bakan Unakıtan, daha sonra geldiği özel otomobille İstanbul'a hareket etti.