Özelleştirme kararının ertelenmesi iş adamlarını sevindirdi

Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kararının ertelenmesi Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’na bağlı Muş...

Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kararının ertelenmesi Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’na bağlı Muş Aktif Sanayi İş Adamları Derneği (MAKSAD) Yönetim Kurulu üyelerini harekete geçirdi. İş adamları, Şeker İş Sendikası'nı ziyaret ederek, özelleştirmeye karşı olduklarını bir kez daha hatırlattı.

Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kararı ertelendi. Ertelenme kararı üzerine Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’na bağlı Muş Aktif Sanayi İş Adamları Derneği (MAKSAD) Yönetim Kurulu üyelerini harekete geçti. Fabrikanın özelleştirme kararına sevindiklerini belirten MAKSAD Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin ve Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar ile işçileri ziyaret etti. Doğu bölgesinin en büyük sorununun işsizlik ve yatırım olduğunu belirten MAKSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Çelik, şeker fabrikasının istihdam, yatırım ve bölge ekonomisine büyük bir katkısının olduğunu ifade etti. Çelik, özellikle Van Et Balık Kurumu'nun özelleştirilmesinden sonraki durumunu örnek göstererek, şeker fabrikasının özelleştirmeden ziyade devlet elinde olmasını daha avantajlı gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Özelleştirme kararının ertelenmesini doğru bulduklarını belirten MAKSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Çelik, özelleştirmeye karşı olduklarını bir daha hatırlatarak şöyle konuştu: “Biz MAKSAD olarak Muş Şeker Fabrikasının özelleşmesini istemiyoruz. Bu özelleştirmenin uzatılması bizim için memnuniyet vericidir. Örnek verecek olursak Van Balık Et Kurumu özelleşmişti ve bu özelleşen Et Balık Kurumu şu an depo olarak kullanılmaktadır. Oradan birçok hayvan sahibi ve besici istifade etmekte idi. Özelleşen şeker fabrikasının da arsa karşılığında arsa bedeli olarak satılıp daha sonra işlevini yetirmesinden korkuyoruz. O yüzden özelleşmesini istemiyoruz, çiftçisinden tutun esnafına kadar, kamyoncusundan petrolcüsüne kadar bütün Muş’un can damarı görevini görüyor. Muş ekonomisinin asıl temel taşı şeker fabrikasıdır. O yüzden şeker fabrikasının kalmasını istiyor ve kalmasını destekliyoruz.”

Öte yandan Şeker İş Sendikası Başkanı Fikret Sancar, TUSKON’a bağlı MAKSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Çelik, Tanpa Yumurta İşletmecisi Aydın Çelik ile diğer üyeler fabrikayı inceleyerek bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz