Özelleştirme mağdurları işe yerleştiriliyor

ISPARTA (İHA) - KİT'lerdeki özelleştirmeden dolayı Isparta'da mağdur duruma düşen 150 işsiz, Milli Eğitim, Adalet ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki birimlere sözleşmeli olarak yerleştirilecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Milletvekili Recep Özel, özelleştirmeden dolayı Isparta'da mağdur duruma düşen 150 kişinin, çeşitli kurumlara yerleştirileceğini ifade etti. Özel, "Mağdurlar, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bünyesindeki birimlere memur, hizmetli, mübaşir ve benzeri sıfatlarla devlet memurları kanunun 657. maddesinin 4/b bendine göre sözleşmeli olarak kadro karşılığı istihdam edilmeye başlayacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Recep Özel, özellikle 1994-1995 yılları arasında Turban işletmesine ait otel ve sosyal tesislerde çalışan ve daha sonra işsiz kalan Ispartalılar'ın bu haktan yararlanarak aradan 10 yıl geçtikten sonra yeniden kamuda iş bulmaları noktasında kendisinin yakın takipleri sonucunda işe yerleştirildiklerini belirtti. Bu işçilerden bir kısmının başlangıç yaptığı bir kısmının ise devlet personel başkanlığında isimlerinin atama için beklediğini ve çok yakında bunlarında işe başlayacaklarının müjdesini veren Milletvekili Özel, ayrıca daha önce Genel Kurmay Başkanlığı'nda uzman çavuş olarak çalışıp da bazı nedenlerden dolayı görevden ayrılanların Adalet Bakanlığı bünyesinde ve çeşitli kurumlarda infaz koruma memuru ve güvenlik görevlisi olarak yeniden göreve başlamaları hususunda da yakın takipte bulunduğunu kaydetti.