Özer’den Borçlar Kanunu İle İlgili Uyarı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098...

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 Sayılı yeni Borçlar Kanunu’nda kefalet için eşin rızası şartı aranmasının ticari hayatı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

1 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren kanun ile ilgili açıklamalarda bulunan Özer, 6098 Sayılı yeni Borçlar Kanunu’nda kefalet için eş rızası aranmasının sıkıntılara yol açabileceğini belirtti. Ticaretle uğraşmayan eşlerden izin alınırken çeşitli sorunlar oluşabileceğini belirten Özer, “Eşlerden birinin normal ticari faaliyetini yürütürken banka veya finans kurumuna kredi için başvurusunda bulunması sırasında eş, bilgi yetersizliği sebebiyle buna karşı çıkabilir ve dolayısıyla da ticaret için gerekli olan kredi alınamaz, böylece de ekonomide ciddi sıkıntılar oluşabilir. Bizce kefalette eş rızasına ilişkin hüküm ise ticari hayatı olumsuz yönde etkileyecektir. Ticari hayatın sekteye uğramaması adına bir an önce düzenleme yapılması gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz