Özerten: U20 Dünya Kupası’nı Başka Ülkeye Kaptırmayacağız

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten, FIFA U20 Dünya Kupası organizasyonunun 2020 olimpiyatlarına talip...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten, FIFA U20 Dünya Kupası organizasyonunun 2020 olimpiyatlarına talip olan Türkiye açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz arasında düzenlenecek organizasyon kapsamında Bursa'da, ‘Kupa Turu’ etkinliğine katılan Özerten, “Bu kupayı ülkemizden başka yere de kaptırmayacağız.” dedi.

Dünya kupasının da sergilendiği törende kupanın resmi futbol topu ‘Cafusa’nın tanıtımı yapıldı. Vatandaşlar devasa top önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. FIFA U20 Dünya Kupası'nın yer aldığı kupa TIR’ında futbolcu adayı çocuklara seslenen TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, alandaki çocuklara ‘Türkiye olarak bu kupayı almaya hazır mısınız?’ diye sordu. Alandaki çocuklar da hep bir ağızdan ‘evet’ cevabı verdi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında, Spor Toto Süper Lig'i bitirdiklerini, Ziraat Türkiye Kupası’nı verdiklerini belirten Özerten, futbol heyecanının Konya’da yapılan 2. ligden PTT birinci ligine yükselme maçları ve yarın Eskişehir’de yapılacak Manisaspor-Torku Konyaspor Spor Toto Süper Lig’e yükselme maçıyla sürdüğünü dile getirdi.

Futbol heyecanının 31 Mayıs'ta biteceğini vurgulayan Özerten, şunları söyledi: “Ondan sonra 190 ülkede naklen yayınlanacak, en az 500- 600 milyon kişi tarafından izlenecek bir turnuva var. Turnuvanın resim topunu ve Dünya Kupası’nı Bursa’ya getirdik. İnşallah bu kupayı buradan çıkarmayacağız, ülkemizden başka yere de bu kupayı kaptırmayacağız. İngiltere, Mısır, Yeni Zelanda gibi takımlar geliyor. Yeni Zelanda hiç yenilmeden bu kupaya takılan bir takım. Türkiye’de en çok maç yapılacak ikinci şehrimiz Bursa. Tüm timsahları küçüğüyle büyüğüyle stadyuma davet ediyoruz. Misafir takımlarımız geldiğinde onlarla da ilgilenmenizi, Türk misafirperverliğini göstermenizi bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

"ORGANİZASYONU YAPTIK; GERİYE İŞ SEYİRCİYE KALIYOR"

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan TFF Başkanvekili Özerten, Bursa’nın ezelden beri futbol coşkusu yaşadığını kaydetti. Şampiyonada İngiltere, Hırvatistan ve Uruguay gibi güçlü takımların olduğuna dikkat çeken Özerten, şöyle devam etti: “Dünya futbolunda imza atmış, hani derler ya ‘deve dişi’ gibi takımlar var. E ve F gruplarının birincileri Bursa’da karşılaşacak. Çeyrek final ve yarı final maçı burada yapılacak. 190 ülkeye yayınlanacak turnuva ile Türkiye’yi futbola doyuracağımızı düşünüyoruz. U 20 dünya Kupası, FİFA’nın ikinci büyük organizasyonudur. Biz, TFF olarak buna talip olduk, bize verdiler. TFF olarak tüm organizasyonu yapıyoruz. Geriye seyirciye görev düşüyor. Eylül’de 2020 olimpiyatları için oy verilecek. 2020 olimpiyatlarını izlemek isteyenler, bu turnuvada tribünleri doldurmalı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: