ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Toptan:

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, "Artık engelli gruplarına yaklaşımımız himaye ve yardım eksenli

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, "Artık engelli gruplarına yaklaşımımız himaye ve yardım eksenli değil, hak eksinlidir" dedi.

Toptan, Gaziantep Valiliği tarafından İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda düzenlenen "Engellilerle Bilgi Paylaşımı" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, bu yönde yürütülen çalışmalara değindi.

Engellilerin artık istek, dilek ve ihtiyaçları ile zorlandıkları konuları, toplumla ve yöneticilerle paylaşırken, ricacı ve yalvarıcı olmadığını belirten Toptan, ÖZEV'in de konuyla ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.

Reklam
Reklam

Vakıf bünyesinde 100 engelli bireye ihtiyaçlarına göre akademik eğitim verdiklerini, bu hizmeti 5'i yardımcı 21 personelle yürüttüklerini aktaran Toptan, şöyle konuştu:

"Bu eğitimler hem onlara hem de ailelerine veriliyor. Alınan mesafeyi gözümüzle görmeliyiz. Çalışmalarımızı Türkiye'yle sınırlamıyoruz. Bağlantılı olduğumuz uluslararası kuruluşlar da var. Engellilerin hakları var ve bu haklar engelliler tarafından da biliniyor. Engellileri dinleyenler de haklarını biliyor. Artık engelli gruplara yaklaşımımız himaye ve yardım eksenli değil, hak eksenlidir. Yaptığımız çalışmalarda şunu fark ettik; çalışmalarımızı da ağırlıklı olarak o yöne çevirdik. Engelliyi eğitmek önemli, ailesini eğitmek ve gelişmelerden haberdar etmek önemlidir. Yaptığımız çalışmalara rağmen engelliler hala zorlanıyorsa bunun nedeni engelsizlerdir. Engellilerin sadece sorunlarını bilmek yetmiyor. Onların sorunlarını bilecek ve çözüm üretecek kişilerin bilgilendirilerek harekete geçirilmesi gerekiyor. Onun için bizim çalışma alanımız engelsizlerden oluşuyor."

Reklam
Reklam

Toplantıya engelli dernekleri, engelliler ve rehabilitasyon merkezi yöneticileri ile ilgililer katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: