Özgecan Aslan için Türkiye yasta

Özgecan Aslan'ın canice katledilmesinin ardından halk ayaklandı. Hafta sonu Özgecan için sokağa çıkan halk siyah giyerek cinayeti protesto ediyor. Pek çok tanıdık yüz de bu protstoya katıldı.

Mersin’de tecavüz edilip bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan Özgecan Aslan için 16 Şubat Pazartesi günü kadınlar siyah giyinme eylemi düzenliyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun sosyal meda üzerinden “Özgecan İçin Siyah Giy” (#OzgecanİcinSiyahGiy) başlığı ile başlattığı etkinlik için tüm kadınlara siyah giyinme çağrısı yapıyor.

Türkiye, vahşice katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın için yasta ve isyanda. Cinayetin ardından tüm Türkiye'de büyük eylemler olurken, bugün tüm ülkede siyah kıyafet giyilmesi çağrısı yapıldı. Bu hareketi destekleyenler Twitter ve Facebook üzerinden fotoğraf paylaşımında bulundular.

Reklam
Reklam

Sosyal medyada dün "Özgecan için siyah giy" hashtagiyle yapılan çağrıya birçok kişi ve kurumdan destek geldi. Nurgül Yeşilçay, Tarkan, Şahan Gökbakar, Sedef Avcı ve daha pek çok isim bu protestoyu destekledi.

FKF de üniversite ve lise öğrencilerine siyah giyme çağrısı yaptı.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN O ÇAĞRI

''Özgecan Aslan 20 yaşında bir genç kız. Evine gitmek için bindiği otobüste 3 kişi tarafından tecavüze uğramış ve daha sonra yanarak öldürülmüştür. İnsanlığımızı kaybettik başımız sağolsun. Tecavüzün bir ''insanlık suçu'' olduğunu unutan, kadına değer verilmeyen, serefsizlerin olduğu, kadının, bir kadın olarak yaşayamadığı bir ülkede daha neler göreceğiz kim bilir. Bazı kesimlerde tek suçumuz ''KADIN'' olmak. Lütfen sadece biz kadınlar olarak, pazartesi günü (16 Şubat) hepimiz siyah giyinelim. Biz tecavüz edilmek, öldürülmek ya da şiddet görmek için gelmedik bu dünyaya, biz KADIN olmak için, yaşayabilmek için geldik. Güçlü kalalım. Desteğiniz için teşekkürler''

ÖZGECAN ASLAN'IN SON GÖRÜNTÜLERİ

Reklam
Reklam