Özgecan Cinayetine Siyah Bantlı Protesto

Mehmet ÇİL/DATÇA Kadına yönelik şiddet olaylarında sözün bittiği noktaya gelindiğine dikkat çeken genç kızlar, ellerinde taşıdıkları 'Dün Münevver, Bugün Özgecan,

Mehmet ÇİL/DATÇA Kadına yönelik şiddet olaylarında sözün bittiği noktaya gelindiğine dikkat çeken genç kızlar, ellerinde taşıdıkları 'Dün Münevver, Bugün Özgecan, Yarın siz de olabilirsiniz', 'Kadına Şiddete hayır', 'Özge canımızı yaktılar', '3 yanlış, 1 doğruyu götürdü' yazılı pankartlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi. KİGDER Başkanı Menşure Yavuz ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı eylemde, hazırlanan basın açıklaması, Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Su Atik tarafından okundu.
Yıllardan beri sürüp gelen kadına işkence, kadını toplumdan dışlama, kadının en kutsalı namus ve yaşamını elinden alma girişimlerinin artık dayanılmaz boyutlara ulaşıldığına dikkat çeken açıklamada, "Uygar bir toplum, vicdanlı ve dürüst bir toplum, bu insanlık dışı ve hunharca işlenen kadın cinayetlerine duyarsız kalamaz" denildi.
Kadınların korkusuzca ve özgürce yaşamak istediklerinin vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Biz kadınlar bunun için, bizi korkutan, bizi bu yaşamdan soğutan bir toplumda sessiz ve çaresiz oturup, bu duruma seyirci kalamayız. Her gün bir Özgecan kaybı, bu ülkenin toplum vicdanının yerinden sökülüp atılması ve kapkara kirlenmiş yüreklerin bu toplumu ve biz kadınları esir alması demektir. Onun için hep birlikte, 'Biz Özgecanız' diyoruz, bu ülkenin güzel canlarının bir kez daha yitip gitmemesi için bu zulme, bu insanlık dışı cinayetlere haykırarak 'Hayır' diyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: