Özgecan Için Siyah Giyindiler

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, Akdeniz Üniversitesi'nde, Üniversiteli Kadınlar Kolektifi üyesi kız öğrenciler ve birçok kız öğrenci, bugün okula siyah giyinerek geldi.

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, Akdeniz Üniversitesi'nde, Üniversiteli Kadınlar Kolektifi üyesi kız öğrenciler ve birçok kız öğrenci, bugün okula siyah giyinerek geldi. Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini protesto eden üniversite öğrencileri, Özgecan'ın fotoğrafını da diğer öğrencilerin yakasına taktı. 1 hafta Özgecan'ın fotoğrafını yakalarında taşıyacaklarını söyleyen AÜ öğrencisi Özge Hazal Kara, 'Üniversitede Kadın Olmak' konulu bir forum gerçekleştireceklerini de kaydetti.
Özgecan'ın vahşice öldürüldüğünü ve kadınların artık bu katliamlara isyan ettiğini belirten Özge Hazal Kara, şöyle konuştu:
"Zaten Türkiye'nin dört bir yanında kadınların sokağa çıkması da bunun en güzel örneği. Kadının kahkahasından hamile kadının eve hapsedilmesine kadar baskılar, iffetsizlikle suçlamalar, istihdam paketleriyle kadını eve hapseden oyunlara artık yeter diyoruz. Ne zaman bir kadın katliamı yaşansa, arkasından ya pembe otobüs, ya kadın plajı gibi fikirler ortaya atılıyor ve bunlar hayata geçiriliyor. Fakat bunlar kadın katliamlarını engellemeyen, tam tersine kadın katliamlarına yol açan projelerdir. Kadını toplumdan soyutlayan, bedenini cinsel obje olarak gösteren projelerdir. Biz kadın plajları, pembe otobüsler gibi hiçbir projeyle kadın katliamının önüne geçilemeyeceğinin farkındayız. Bu projelerle değil. Tecavüzcüler, tacizciler, katillere karşı daha caydırıcı yasalar çıkartılmalı."
ÜNİVERSİTELİ DAHA ÇOK YAŞIYOR
Üniversiteli kadınlar olarak bu taciz ve tecavüzü daha çok yaşadıklarını belirten Kara, "Antalya zaten kadın cinayetlerinde Türkiye'de birinci. Üniversitenin etrafındaki Meltem, Konyaaltı ve Kültür tarafında kadın arkadaşlarımız yoğunlukla tacize uğruyor. Yurtlarda da farklı baskı var. Erkekler gece 12.00, 01.00 ve sonrası saatlere kadar giriş yapabiliyor, kızlara ise en geç 19.00'a kadar giriş izni veriliyor, geç gelen yurda alınmıyor. Tamamen soyutlayan baskı sistemi" dedi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA TEPKİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya ziyaretinde Özgecan Aslan'ın adının bir gençlik merkezine verileceği yönündeki sözlerine atıfta bulunarak, üniversiteli kadınlar olarak buna izin vermeyeceklerini belirten Kara, "Bunu kabul etmiyoruz. Özgecan nezdinde kadınlara yapılan en büyük hakarettir. Buna sebep olan AKP iktidarı ve söylemleridir. İzin vermeyeceğiz, verilen tabelalar sökülecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: