Özgecan'ın Üniversiteli Arkadaşı Taziyede Baygınlık Geçirdi (2)

TAZİYE ÇADIRINA AKIN ETTİLER  Mersin'de Özgecan cinayetine tepkiler olayın 5'inci gününde devam etti. Yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu, Özgür Çocuk Parkı'ndan taziye

TAZİYE ÇADIRINA AKIN ETTİLER
Mersin'de Özgecan cinayetine tepkiler olayın 5'inci gününde devam etti. Yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu, Özgür Çocuk Parkı'ndan taziye evine yürüyerek 'Özgecan Aslan ölümsüzdür' sloganları attı. Taziye için kurulan 4 çadırdan geçerek anne Songül ve baba Mehmet Aslan'ın bulunduğu çadıra gelen öğrenciler, ailenin bulunduğu masaya karanfil bıraktı. Yakalarına Özgecan'ın fotoğrafını asan öğrenciler, üzüntülerini dile getirerek zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
Bir çok sivil toplum kuruluşu, dernek üyeleri, siyasi parti ve platform üyeleri binlerce kişi de aileyi ziyaret ederek acılarını paylaştı. Taziye çadırlarına akın eden vatandaşlar çadırlar içinde uzun kuyruklar oluşturdu. Taziye gelenlere teşekkür eden Aslan çiftinin ise güçlükle ayakta durduğu gözlendi.
Taziyeye gelen ziyaretçiler arasında Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral da bulundu. Ali Yeral, ailenin bulunduğu taziye çadırında bir süre dua okuyup, "Allah mekanını cennet eylesin, zalimlere de lanet eylesin" dedi.
EROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. Baba Aslan, kısa süren görüşmede Eroğlu'na teşekkür ederek, "Allah razı olsun, eksik olmayın. Allah yavrularınızı bağışlasın" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: