Özgen: Sendikal Eylemlerin Terörle Mücadele Yasası Ile Ele Alınması Sıkıntı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, sendikal alanları ve sivil toplum alanlarını...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, sendikal alanları ve sivil toplum alanlarını itibarsızlaştırma ve sindirme ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, sendikal eylemlerin terörle mücadele yasasında değerlendirilmesi ve özel yetkili mahkemelerde ele alınmasının hukuksal sıkıntılarını Cumhurbaşkanı Gül’e ilettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile köşkte yaptığı görüşmenin ardından köşk çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan KESK Genel Başkanı Özgen, görüşmenin içeriğine dair bilgi verdi. Cumhurbaşkanından görüşme taleplerinin bir hafta önce olduğunu aktaran Özgen, kendilerine dün dönüş yapıldığını ve bugün de görüşmenin gerçekleştiğini kaydetti. Görüşmenin ana konusunun 25 Haziran’da Türkiye’nin birçok ilinden yürütülen operasyondan hareketle karşı karşıya kaldıkları süreçle ilgili olduğunu bildiren Özgen, "Aynı zamanda o operasyon kapsamında savcılıkta başta bana yönetici arkadaşlarımıza ve üyelerimize sorulan sendikal eylem ve etkinliklerimizi içeren soruların bir kısmını da bir dosya çıkartmak suretiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk." dedi.

Reklam
Reklam

Sendikal alanları, sivil toplum alanlarını itibarsızlaştırma, kriminalize etme ve sindirme ile karşı karşıya kaldıklarını savunan Özgen, bu düşüncelerini Gül’ün dinlediğini ve kendilerine düşen ne varsa, bu çerçevede yapacağını ifade ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün kendilerine bir sözünün olup olmadığına dair soruya ise Özgen, şöyle cevap verdi: "Girişimlerde bulunacağı hususlar daha çok kendilerinin daha sonraki süreçte kararlaştıracağı hususlardır. En azından şunu ifade ettik, sendikal eylem ve etkinliklerin tamamen terörle mücadele yasası, özel yetkili mahkemelerce ele alınması hukuksal anlamda bir sıkıntıdır. Bu çerçevede yapılabilecek daha birçok hususun yapılabileceğini ifade ettik. Bu ve benzeri hususlar eminim kendileri açısından da tekrar değerlendirmeye alınıp gereken girişimlerde bulunacağını düşünüyorum."

Bir gazetecinin kıdem tazminatı ile ilgili son gelişmeleri hatırlatması üzerine de Özgen, bu konunun daha önce defalarca gündeme geldiğini hatırlattı. Özgen, konuşmasına şöyle devam etti: "Ancak mevcut haliyle tamamen çalışanların aleyhine, çalışanların alın terinden birikmiş paranın fona devredilmek suretiyle aynı zamanda işverenin bu sorumluluğunu yok etmek suretiyle çalışanların aleyhine yapılan haksız bir düzenlemedir. Çalışanlar adına bunu kabul etmek mümkün değildir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: