Özgenç: Davul Trabzonspor'un boynunda tokmak Fenerbahçe'nin elinde olmamalı

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'nu 26 Ocak...

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'nu 26 Ocak 2012 tarihinde yapacağını açıkladı. Mevcut yönetimin seçilmesinin üzerinden altı ay geçmeden yönetimin tekrar kongreye gitmesi manidardır.'' dedi.
Nurettin Özgenç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hiç gereği yokken haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüpleri koruduğunu da belirterek, ''Uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması için olağanüstü genel kurula gidiyor. Yani bir yerde futbolu yönetsin diye seçilen TFF, işi genel kurula pas ediyor. Zira, TFF yönetimi "biz bu işi beceremedik" diyememiş ve istifa etmek yerine genel kurula gidip güven tazelemek istiyor.'' diyerek, şunları söyledi:
''Peki o zaman spor kamuoyu haklı olarak sormaz mı? "Yahu arkadaş, sizi niye seçtiler. Neden dirayetli davranıp olması gerekeni yapma cesaretini göstererek kuralların gereğini yapmıyorsunuz veya yapamıyorsunuz da 6 ay sonra kongreye gidip delegelere soruyorsunuz? Karar ve icra organı siz değil misiniz? Kararı kulüpler verecekse, o zaman siz niye seçildiniz?"

Reklam
Reklam

26 OCAK'TA TFF'YE YENİ BİR BAŞKAN VE YÖNETİM SEÇİLMELİ
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın seçildiğinden beri her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını ve yönetiminin de artık dayanacak gücü ve takatinin kalmadığını da ileri süren Özgenç, şöyle devam etti:
''58. maddeyi "biz değil kulüpler değiştirdi" diyebilmek için seçime giden yönetim tartışılmalı. 26 Ocak'taki olağanüstü kongrede Türk futboluna yeni bir TFF Başkanı ve yönetimi seçilmelidir. Bana bu konuda özellikle haksızlığa isyan eden taraflı, tarafsız sporseverler tarafından "silkele Özgenç düşecekler" şeklinde sürekli telefon ve e-posta geliyor.''
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''TFF'nin resmi internet sitesinde 'Spor Toto Süper Lig Şampiyonlukları' bölümünde 2010 - 2011 dönemi şampiyonunun Fenerbahçe yazılı olması yanlıştır? Esasında o bölüm yaşanan olaylardan dolayı boş bırakılmalıydı.'' diyerek şöyle devam etti:
''Fenerbahçe şampiyon ise UEFA Şampiyonlar Ligi grup elemelerinde bu takımın oynaması gerekiyordu. Böyle olmadığı herkesçe bilinmesine rağmen TFF sitesinde yer alması anlamsızdır. Oysa UEFA Fenerbahçe'yi şampiyon olarak görmemiş ve bu konuda tercihini Trabzonspor'dan yana kullanmıştır.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hangi takım oynamışsa şampiyon odur ama kupası yoktur. Türkiye'de bu konuda bir ilk yaşanmaktadır. Davul Trabzonspor'un boynunda tokmak Fenerbahçe'nin elinde olmamalı. TFF bu konuyu ana gündem maddesi olarak görüşüp belirsizliğe son vermeli.''

Reklam
Reklam

ETİK KURUL RAPORUNUN SAVSAKLANMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Nurettin Özgenç, basına da yansıyan haberlere göre TFF Etik Kurulu'nun çok gizli raporunda Fenerbahçe'nin 5 maçta şike yaptığı, 3 maçta şikeye teşebbüs ettiği, 1 maçtada teşvik verilmesinden ve 5 maçta da teşvik girişiminde bulunduğundan dolayı suçlandığını söyledi.
''Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca ilk derece yargı kurulu olarak kurulan Etik Kurulu'nun TFF Statüsü'nün 60. maddesine göre görev ve yetkileri dahilinde olan Türk futbolunun etik değerlerini korumakla mükellef olan bu kurul bir an önce raporunu hazırlayıp ilgili makama sunmalı. Bu iş daha fazla beklemeye gelmez.'' diyen Özgenç, şöyle devam etti:
''Futbolda şike iddialarıyla ilgili TFF Etik Kurulu’nun hazırladığı rapor her ne kadar "nihai rapor" olmasa dahi ana hatları itibarıyla genel durumu sergilemektedir. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın basına yaptığı açıklamada "Nihai belgeler federasyonumuza yeni ulaşmıştır. Bu nihai belgeler üzerinden Etik Kurulu tekrar çalışacaktır ve kesin raporunu hazırlayacaktır." sözünü söylemesinin üzerinden 15 gün geçti. Bu zaman zarfında Etik Kurulu toplanıp raporunu hazırlayamıyor mu? Etik Kurulu bu işi savsaklamamalı, bir an önce karar vermeli. Sporseverler olarak bu konunun savsaklanmasına tahammülümüz yok. Neredeyse ayda bir yasa tasarısı hazırlanan günümüzde Etik Kurul'u raporu hazırlanamıyor mu? Sonuç itibariyle Etik Kurul'u raporunun tavsiye niteliğinde olsa dahi adı üzerinde "etik" olmayan konuları gündemine alıp üzerine yorumlarını ekleyerek futbol yönetimine sunuyorlar.''
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Nedense, bu iş biraz ağırdan alınmaktadır. Bu iş ağırdan alındığı için ister istemez bazı şüpheler doğmaktadır. Sporseverler kuşkulanmakta haksızda değiller. UEFA'da işi sağlama almak için TFF'nin 26 Ocak'ta Ankara'da yapacağı olağanüstü genel kurul toplantısına gözlemci yollayacak olması bu şüpheleri bir yerde doğrulamaktadır." diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz