Özgenç: İthal hekim gibi ithal hakem de getirilmeli

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye yenilmesinin en başlıca...

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye yenilmesinin en başlıca nedeninin hakem Cüneyt Çakır olduğunu söyledi.
Verdiği ve vermediği kararlarla sonuca hakemin etki ettiğini belirten Özgenç, ''Basiretsiz ve korkak maç yöneten hakem yüzünden Trabzonspor, Fenerbahçe'ye yenildi. Son zamanlarda bazı hakemler tarafından Trabzonspor'a karşı önyargılı kararlar verilmektedir.'' diyerek şunları söyledi:
''Bu konuda iyi niyetli objektif karar veren hakemleri tenzih ederim. Kural gereği 11 kişi olarak sahaya çıkan Trabzonspor aynı sayıyla maçı bitiremiyor. Oysa; bordo - mavililer Fenerbahçe maçı öncesi bütün planlarını galibiyet için yaptığı biliniyor. Oyunun başından sonuna kadar iyi hamleler yaptı ama hakemin Aykut'a kırmızı kart çıkarması takımın moralini bozup oyundan düşürmüştür.
Bu durumda haliyle oyuncuları olumsuz etkilemiştir. Hakemin negatif kararları sonucu psikolojisi bozulan takım direncini kaybetmiştir.Sporseverler olarak bizler futbol sahaların da ayrıcalık değil, adil yönetim İstiyoruz. Temiz futbol için temiz kararların verilmesi lazım.''

Reklam
Reklam

HAKEM DÜDÜĞÜNÜ DUVARA ASMALI
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, maçtan sonra yaptığı açıklamada, son zamanlarda içte ve dışta oynanan maçlarda kötü yenilgi aldıklarını söyledi.
Merkez Hakem Kurulu'na da (MHK) seslenen Özgenç, ''Bu hakemlerle lig bitmez, bu hakemlerin düdüğünü elinden almak lazım'' dedi. Trabzonsporun Fenerbahçe karşısında cesur futbol oynamadığı bir gerçek ama yenilgiyi ise hakem kararlarına bağladığını ifade eden Özgenç, eleştirel bir üslupla ''MHK'yi Fenerbahçe'ye yapmış olduğu jestten dolayı gönülden kutluyorum.'' diye konuştu.
Maç hakkında görüşlerini dile getiren Özgenç, her iki takım oyuncularını kutlayarak, ''Bugün maçın konuşulacak tek ismi var, o da hakem Cüneyt Çakır. Bir takım ancak bu kadar ezilebilir. Trabzonspor camiası bugüne kadar hakemlerle ilgili konuşmaktan özellikle imtina etmekteler, ancak bu demek değildir ki takım sahipsizdir. Yöneticiler ve teknik kadro "efendilik bizde kalsın" anlayışı gereği eleştirel anlamda söz söylememiş olabilirler ama aynı şeyi başkaları düşünmeyebilir. Fenerbahçe'nin galibiyetine gölge düşürmek istemem, ancak galibiyette yüzde 60 hakemin payı var.'' diye konuştu.
''Hakem maç içinde verdiği kararlarla takımı olumsuz etkiledi.'' diyen Özgenç, sözlerine şöyle devam etti:
"Hakem maça çıkar, gördüğünü çalar ama yanlı ve inisiyatif kullanmadan karar verip maçı çığırından çıkarmaz. Elbette karşılaşmalarda yenen,yenilen veya berabere kalıp, mutlaka puan kaybeden vardır. Ama bir takımın oynadığı iki derbi maçında da aynı mevkide oynayan oyuncularının kırmıza kart cezalısı durumuna düşürülmesini hoş görüyle karşılamak biraz saf dillik olur."

Reklam
Reklam

İTHAL HEKİM VARSA İTHAL HAKEM DE OLMALI
Nurettin Özgenç, "Hakem hataları Trabzonspor'un maçlarına damgasını vurmaya devam ediyor. En iyisi Süper Ligi yabancı hakemlere emanet etmek. İthal doktor ve hemşire varsa ithal hakem de olmalı.'' diyerek, şöyle devam etti:
''Türkiye'de çok iyi hakemlerimiz var. Ancak uluslararası maçlarda gösterdikleri performansı, ülkemizde oynanan maçlara bir türlü yansıtamıyorlar. Yurt içinde değişik bir tutum içine giriyorlar bunu anlamış değiliz.
Dünkü Fenerbahçe - Trabzonspor maçında oyun esnasında Aykut'un Gökhan Gönül'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı görüp atıldı. Ancak pozisyona maruz kalan Gökhan Gönül’ün hakeme "bir şey yok" benzeri bir hareketi yayıncı kuruluşun kameralarına yansımasına rağmen hakemin uyarıyı dikkate almayıp kart göstermesi manidardır."
Özgenç, Hakemler büyük kulüplerinin etkisi altında kalmaktadır. Bu sebeple Spor Toto Süper Lig'e maçları yönetmesi için ithal hakem getirilmesinin gerekli olduğunu düşündüğünü de belirterek, ''Nasıl ki; 'Tam Gün Yasası ve Performans Uygulaması' olarak bilinen, yeni yasal düzenleme ile Hekime 'Ya hastane ya muayenehane' diyen yasanın uygulamaya geçmesi gibi hakeme de "ya adil yönetim ya da ithal hakem" denilmeli.'' diyerek tepki gösterdi.
Özgenç, Türkiye'deki bazı hakemlerin Türk futbolunun gelişmesine mani olduğunun da görüldüğünü belirterek, ''Birkaç kulübün dışında bütün kulüpler hakem hatalarından şikayetçi. Bazı hakemler maçlarda eşit şartlarda mücadele edilmesine engeldir. Bana göre ithal hekim gibi ithal hakemde getirilmelidir. Türk futbolunun yüksek standartlara taşımak için hakem müessesi tekrar gözden geçirilmeli. Basına yansıyan haberlerde görüldüğü gibi maçlara ısmarlama hakemler tayin edilmemeli.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz