Özgener: EXPO’da rakip ayırmıyoruz

EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, rakip ayırtetmediklerini söyledi. Özgener, 16 Mart 2012'de...

EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, rakip ayırtetmediklerini söyledi. Özgener, 16 Mart 2012'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla yönlendirme kurulu toplantısı yapacaklarını belirtti.

Mahmut Özgener, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle sohbet toplantısında buluştu. Önemli bir kısmı basına kapalı yapılan toplantıda Özgener, EXPO 2020 süreciyle ilgili bilgi verdi, merak edilen konulara açıklık getirdi. Adaylık sürecine en fazla katkıyı yapacak grubun gazeteciler olduğunu ifade eden Özgener, en önemli unsurların başında aday şehrin sahiplenilmesi geldiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Özgener, göreve geldiklerinden bu yana çok değişik kesimlerle fikir alışverişinde bulunduklarını, ilerleyen safhalarda adaylıkla ilgili önemli projeleri olacağını söyledi: “Bu süreçte her konuyu da sizlerle paylaşamayacağız. Çok zorlu bir süreç olacak. Bu bir yarış. Bir yol haritası izleyeceğiz. Bunun belli kesimlerini sizlerle paylaşacağız, belli kesimlerini de paylaşamayacağız, çünkü birbirinin ne yaptığını takip etmesi her aday için öncelikli konulardan biri.”

16 MART’TA BİNALİ YILDIRIM GELİYOR

Özgener, Bakan Yıldırım’ın da katılımıyla yapılacak yönlendirme kurulu toplantısında bugüne kadarki çalışmaları anlatacaklarını, organizasyon ve iş planı hakkında bilgi vereceklerini ifade etti. Tayland, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Brezilya’daki rakiplerle ilgili bir soruya ise, “Hiç rakip ayırtetmiyorum. Bu yarışta rakiplerimizin hepsi, bizim gözümüzde aynı değerde ve zorlukta. Onların da konuya aynı şekilde yaklaştığını biliyorum.” diye cevap verdi.

'İNCİRALTI İTİRAZLARINI SAYGIYLA KARŞILIYORUM'

Reklam
Reklam

Özgener, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı konusunda özel kanun çıkarılacağının ve bazı sivil toplum kuruluşlarının buna itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “İnciraltı’ndaki yer konusunu, en büyük zorluğumuz olarak görmüyorum. Herkes yaptıklarımızı tasvip etmeyebilir. Eleştiriler ve o eleştirilerden kazançlarımız olacaktır. İnciraltı imar planıyla ilgili değişik görüşler olması son derece doğal. Burası İzmir’in özel bir yeri, imar konusu da uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun. İzmir’in EXPO sürecini yönetecek kişiler tarafından seçilen yer. Orasının imar planının çözüme kavuşturulması gerekiyordu. Bu yönde bir ziyaret yaptık. Karşı görüşler, itirazlar olabilecek, hepsini saygıyla karşılıyorum. Bizim için doğrusu neyse o uygulanacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz