Özgü Namal'ın Hipnozla Doğum Yöntemi Gündem Oldu. Hipnoz Nedir Ne İşe Yarar?

Hipnoz'un tedavi alanları nelerdir? Kötü amaçla kullanmak mümkün mü?

Doğum Yöntemi Olarak Hipnoz

Toplumda küçük yaştan itibaren doğumun acılı bir olay olduğu bilinç altına yerleştiği için çeşitli telkinlerle bu önyargının ve kaygıların ortadan yok edilmesi sağlanıyor. Hipnoz yöntemleriyle annenin doğum sırasındaki sancıları hissetmesi engelleniyor.

Hipnoz nedir?

Hipnoz, psikolojiye göre, telkine yatkınlık gösteren bir tür yapay uyku veya uyku-uyanıklık arası halidir. Hipnoz derin ve hassas bir konudur. Çünkü yanlış bir uygulama hastanın akıl sağlığını bile kaybetmesine neden olabilmektedir. Hipnoz Nasıl Yapılır?

Söz, telkin, müzik dinletisi gibi yöntemlerle beyne komut verilerek insanın bir şeye odaklanması sağlanıyor. Bir anlamda ele geçirilen beyin istenen şekilde yönlendirilebiliyor. Filmlerde gördüğümüz robot katiller üretebileceğiniz gibi kekemelik, paronaya, depresyon, panikatak gibi hastalıklar tedavi edilebiliyor.
Kötü Amaçlarla Kullanılabiliyor

Uzmanlara göre bir gazete okutarak veya normal ortamlarda konuşarak bile hipnoz yapılabiliyor. Bazı uzmanların iddiasına göre canlı bombaların birçoğu hipnoz veya benzeri yöntemlerle eyleme hazırlanıyor.
Hipnozu En Çok Kullananlar Diş Hekimleri

Dünyada hipnozu en çok kullananlar diş doktorları. Korkusu olan veya anesteziye alerjisi olan hastaları hipnozla bir süre acı karşısında dayanıklı hale getirmek yöntemi dünyada yaygın olarak kullanılıyor.
Zayıflamak İçin Hipnoz

Hipnozun kullanım alanı oldukça geniş. Bir çok psikolojik bozukluğun yanı sıra, konsantrasyon sağlamak, iradeyi geliştirmek, sigaradan kurtulmak ve zayıflamak içinde hipnoz tedavisi yapılabiliyor.

Reklam
Reklam