Özgün ne demek? Özgün kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan özgün kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan özgün kelimesi ne anlama gelir?

özgün kelimesiyle ilgili bilgi edinmek isteyenler Türk Dil Kurumu'nun açıklamalarını inceleyebilir. Sözcüklerin anlamı araştırılırken TDK'nın kılavuz kabul edilmesinin nedeni, yıllardır süregelen detaylı incelemeler ve araştırmalar ışığında kelimelerin anlamlarının TDK tarafından çıkarılmış olmasıdır. Bu bağlamda özgün kelimesi ne demek sorusunun cevabı da TDK'nın açıklamaları göz önünde bulundurularak incelenebilir.

özgün Ne Demek? özgün TDK sözlük anlamı nedir?

  • özgün kelimesinin TDK sözlüğe göre 3 farklı anlamı vardır.
  • özgün kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

özgün TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. sıfat Yalnız kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal, ibdai
  2. Bir buluş sonucu olan, nitelikleri bakımından benzerlerinden ayrı ve üstün olan
  3. Çeviri olmayan, asıl olan (metin), orijinal

    özgün Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Eskinin doğa ile uyuşan, özgün yapılarını yıkıp yerine yabancı, öykünme, yaratıcılıktan yoksun yapılar dikerek çirkinleştirdik." - Necati Cumalı
    "Özgün biçim." - ****

Anahtar Kelimeler: