Özgür-Der, üyeleri saldırıları kınadı

İSTANBUL (İHA) - Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, ABD işgal güçlerinin Necef'e ve Muktada Es-Sadr taraftarlarına yaptıkları saldırıları kınadılar.

Öğle saatlerinde Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgür-Der üyesi yaklaşık 60 kişi, sloganlarla ve pankartlarla ABD işgal güçlerinin Necef ve Muktada Es-Sadr taraftarlarına karşı saldırılarını protesto etti. Aralarında çocukların da bulunduğu göstericiler adına Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eğildi bir basın açıklaması yaptı. Eğildi, "ABD'nin Irak'ı işgal etmesinden bu yana 1.5 yıl geçti. Bu süre içinde özgürlük getireceğini vaat ettiği Irak Halkı'na, işkenceden cinayete kadar yapmadığı zulüm kalmadı. Tüm dünyanın gözü önünde cinayetlerini işlemeye devam ediyor. Son olarak İşgal güçleri Necef'e yönelik geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda bini aşkın Iraklı can verdi. Dün de Irak direnişinin liderlerinden Muktada Es-Sadr, İmam Ali Türbesi'nin yakınlarında bir hava saldırısıyla yaralandı. Tüm Irak'ta on binlerin sokaklara dökülerek Sadr'a ve Necef'teki direnişçilere destek gösterileri yapması üzerine, işgalci ABD geri adım atmıştır. Amerika Sadr'ı öldürürse, Irak'taki direnişin biteceğini sanıyor. Tıpkı Saddam yakalanırsa direniş biter düşüncesinde olduğu gibi. Oysa ki emperyalist işgale karşı direnen Irak Halkı, Sadr gibi liderlerin şahadetiyle daha çok bilenecek ve şehitlerin kanı ile beslenen direniş güçlenecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Eğildi, "İşgalci ABD tarafından atanan işbirlikçi yönetim, Irak Halkı'nı temsil etmemektedir. Irak Halkı'nın tasvibini kazanmamış işbirlikçi yönetimin başı Gazi El-Yaver, resmi görüşmelerde bulunmak üzere ülkemize gelecek. Biz AK Parti Hükümeti'nden ve diğer yetkililerden, işgalcilerin atadığı kukla yöneticileri, Irak Halkı'nın temsilcileri olarak kabul etmemelerini istiyoruz. İşbirlikçi El-Yaver'i ülkemizde istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Eğildi'nin konuşması, sık sık ABD aleyhine atılan sloganlarla kesildi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.