Özgür-Eğitim-Sen: Yurt saldırılarına sessiz kalan BDP, şiddetin ortağı olmuştur

Diyarbakır ve Cizre’de öğrenci yurtlarına yönelik saldırılara sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. Özgür-Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği,...

Diyarbakır ve Cizre’de öğrenci yurtlarına yönelik saldırılara sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. Özgür-Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği, Diyarbakır ve Cizre’de öğrencileri yakma amacıyla yapılan saldırılarla ilgili BDP’nin bugüne kadar takındığı sessiz tavrın onları bu şiddetin ortağı haline getirdiğini belirtti.
Açıklamada, eğitim-öğretim mekânlarını, özellikle İslami çevrelere ait kurumları hedefleyen saldırıların kabul edilemez bir despotizm olduğunun altı çizildi. Açıklamada, “Dozu her geçen gün artarak devam eden bu saldırıların bir an evvel durdurulması için, BDP yetkililerinin derhal duruma el koymaları ve sorumlulukları gereği üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir. Henüz BDP yetkililerince kendi taraftarları tarafından yapıldığı herkesin malumu olan bu saldırıların son bulmasına dönük tek bir açıklama bile yapılmış değil. BDP yetkilileri tüm çağrılara rağmen, saldırılar konusunda takındıkları bu sessiz tavrı sürdürdüğü müddetçe, bu şiddetin ortağı kabul edilecektir.” denildi.

Reklam
Reklam

SALDIRILAR İNSANLIK DIŞI
Özgür-Eğitim-Sen, bu tür saldırıların insanlık dışı olarak değerlendirerek kınadığı saldırı ile ilgili açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Saldırıların bir an önce sona ermesi için öncelikle PKK-BDP çevrelerini sorumluluk almaya; sonra da tüm eğitim çalışanlarını ve halkımızı duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Eğitim-öğretim kurumlarına yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bölgemizde, seçim süreciyle birlikte artış gösteren şiddet eylemlerinin, özellikle son dönemde İslami çevrelere ait eğitim kurumlarını hedef almaya başlamasını endişeyle izliyoruz. PKK-BDP sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği bilinen bu saldırılardan son olarak Diyarbakır’da bulunan iki öğrenci yurdu nasibini aldı. 05 Haziran Pazar günü Diyarbakır’da gerçekleştirilen BDP mitinginin ardından, yüzü kapalı bir grup PKK yandaşı, Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı pansiyona saldırmış, pansiyonun camlarını taşlayıp, yatakhanenin kapısını kırmaya çalışmışlardır. Bununla yetinmeyen saldırganlar, yurdu ateşe vermek istemişlerdir. Yurt görevlilerinin ve bazı vatandaşların araya girmesi sonucu, son anda yurdun yakılması önlenebilmiştir. Aynı günün akşamı, yine Diyarbakır’da bulunan ve yaklaşık 200 öğrencinin barındığı Mehmet Özyurt Yüksek Öğrenim Yurduna molotof kokteylleri ve ses bombası ile saldırılmış, bu yurt binası da ateşe verilmek istenmiştir. 27 Mayıs günü Şırnak’ın Cizre ilçesinde, İmam Hatip öğrencilerinin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na, PKK sempatizanları tarafından, sloganlar eşliğinde molotof kokteylleri ile saldırı düzenlenmesi ve yurdun molotoflarla yakılmaya çalışılması; yine Cizre'de bulunan Tarihi Kırmızı Medrese'ye (Medresa Sor) ve Ahmet El Cezeri (Melaye Ciziri) türbesine yapılan saldırılar ve son olarak da Diyarbakır’da öğrenci yurtlarına yönelen bu saldırılar, işin artık çığırından çıkmaya başladığını ve kabul edilemez noktaya doğru ilerlediğini ortaya koymaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz