Özgür Kaşifler Başkent’te Yetişiyor

Yetenekleri akademilere bölen öğrenme çağındaki çocukların hangi alanda yetenekleri olduğunu belirleyerek o alanda ilerlemelerini sağlayan...

Yetenekleri akademilere bölen öğrenme çağındaki çocukların hangi alanda yetenekleri olduğunu belirleyerek o alanda ilerlemelerini sağlayan Keşif Koleji, çocuklar için denemeler ve raporlamalar yapılarak çocukları yönlendiriyor.

Keşif Kolejinde anaokulu ve ilkokulda daha 3D tasarım olarak yoğunlaşan çocuklar, ortaokulda kodlama eğitimi alarak robotlar geliştiriyor ve kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor. "Öz Farkındalık Eğitim Programı" tüm müfredata uygulanıyor ve bu sistem sayesinde öğrencinin dikkati toparlanıyor. Robotik kodlama ile yazılım gerektiren bir alanda çocuklar kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Anaokulu ve ilkokulda daha çok 3D tasarımına yoğunlaşan çocuklar, ortaokulda kodlama eğitimi alarak robotları kendileri geliştiriyor ve kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor. Öğrenciler, bilgisayarda tasarladıkları üç boyutlu tasarımlarını tahtaya çizdikten sonra robot haline getiriyorlar. Çocuklar bir yandan bir şeyler üretmeyi öğrenirken, bir yandan da ben yapabilirim algısı oluşturuyorlar. Öte yandan çocuklarda yaşanan dikkat dağınıklığı problemini ortadan kaldırmaya yönelik akıl oyunları sınıfında 2 ila 4 saat zeka oyunlarıyla eğitim veriliyor. Eko-Okul bünyesinde bulunan Keşif Koleji, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi de veriyor. Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırıyor.

Reklam
Reklam

Google ve Nasa’nın eğitimi veriliyor

Drama branşının çocukların sosyal ve kültürel gelişiminde çok önemli bir rolü var. Bu nedenle drama ile çocukların iletişim becerileri artıyor ve gelişiyor. Bilgisayar derslerinde 3D tasarım eğitimi veriliyor, robotik kodlama ve Google, NASA ve CERN gibi büyük kurumların kullandığı programlama dili olarak bilinen Python eğitimi veriliyor. Robotik kodlama laboratuvarında uygulama yapan ilk okullardan biri olan Keşif Koleji, aynı zamanda ortaokullarda android programlar üzerine de çalışan tek okul. Uygulamalı laboratuvar derslerinde deneyler yapılıyor ve bu sayede öğrencilerin hem deneysel hem de görsel bilgileri kalıcı oluyor. Her çocuğun önemli ve değerli olduğu bu eğitim sisteminde çocuklar “neden” yerine “nasıl” sorusunu sorarak kendi yetenek ve potansiyellerini belirliyor. Keşif Koleji de bu anlamda çocuklara yön veriyor. Çocukların evde aileleriyle daha çok zaman geçirmesi için ev ödevi sistemi yerine okul ödevi sistemine yer veriliyor.

Keşif Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Karakoç, “Keşif Koleji yenilikçi yaklaşımı ile keşfeden, kendinin farkına varan, içindeki hazineyi ortaya çıkarabilen bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Klasik eğitim modellerinden ziyade okul bünyesinde kurulan akademiler sayesinde kaşiflerimiz hayallerini yönetebilme ve sonuçlandırabilme başarısına erişmektedir. Okulumuzun 4.yılında kapasitemizi 2 katına çıkarmış bulunuyoruz bu bizim için çok büyük bir başarı. Özgüveni yüksek, yaratıcı, öz kültürüne saygılı, insana ve fikirlere değer veren, iletişime açık kaşifler yetiştirmek Keşif Koleji ile mümkün” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: