Özgür öğretmenin annesi: Oğlumu deprem değil, bina öldürdü

Geçen temmuz ayında meslekdaşı Emel Subaşıay ile evlenen ve Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmen Özgür...

Geçen temmuz ayında meslekdaşı Emel Subaşıay ile evlenen ve Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmen Özgür Subaşıay (27), memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde toprağa verildi. Özgür’ün acılı annesi Ayşe Subaşıay, oğlunu depremin değil, çürük binanın öldürdüğünü söyledi.
Cenazeyi almak için Van’a gittiğini, şehir merkezinde sadece 10 binanın yıkılmış olduğunu gördüğünü aktaran anne Subaşıay, gencecik oğlunu kaybetmenin acısını yaşadığını belirtti. Subaşıay, “Şu anda diyecek bir şeyim yok. Oğlum, temmuzda evlendi ve eşi Emel'le birlikte hayatını kaybettiği evi tuttu. Van’a gittim ve gördüm. Düşünebiliyor musunuz, koskoca ilde 10 tane bina yıkılmış. Bunlardan biri de oğlumun kaldığı bina. Orası köy değil, koskoca il. Benim çocuğumu deprem öldürmedi, bence kaldığı bina öldürdü.” dedi.
Özgür Subaşıay'ın cenaze namazı, Turgutlu merkezdeki Pazar Camisi’nde öğle namazının ardından kılındı. Namaza babası Mustafa Subaşıay, annesi Ayşe Subaşıay, kızkardeşi Aslı Subaşıay ve diğer yakınları, CHP Milletvekili Hasar Ören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özgür öğretmen, belediye mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Özgür Subaşıay’ın 1,5 yıl önce göreve başladığı, eşiyle birlikte Ege Üniversitesi’nden mezun ve matematik öğretmeni oldukları öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz