Özgür Suriye Ordusu, Tel Abyad Sınır Kapısı'nı Kontrol Altına Aldı

Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında Akçakale Sınır Kapsı'nın karşısında yer alan Tel Abyad...

Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında Akçakale Sınır Kapsı'nın karşısında yer alan Tel Abyad Sınır Kapısı'nda dün başlayan çatışma muhaliflerin galibiyeti ile sonuçlandı. Sınırdaki Suriye bayrağını indiren muhalifler, kendi bayraklarını göndere çekti.

Dün saat 15.00 sıralarında Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında Tel Abyad Sınır Kapısı'nda şiddetli çatışma başladı. Muhalifler, sınır kapısını ele geçirmek için dört koldan saldırdı. Yaklaşık 20 saat süren çatışmanın ardından Suriye askerinin koruduğu gümrük binası, muhaliflerin kısmi kontrolüne geçildi.

Reklam
Reklam

Gümrük binası ve çevresindeki Suriye yönetimini temsil eden bayraklar ve Beşşar Esed'e ait posterlerin indirildiği görüldü. Bir keskin nişancının yerini bulamayan muhalifler, keskin nişancının vurulması üzerine muhalifler hakim bir alana çıkarak özgür Suriye ordusu bayrağını salladı.

Bu arada yaklaşık bir gün süren çatışmada çok sayıda muhalif yaralandı. Yaralanan muhalifler, iki farklı noktadan çıkarılarak hastaneye getirildi. Birçok muhalifin tedavisinin Akçakale Devlet Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi. Kontrolün sağlanması üzerine Türkiye’ye ait ambulanslar sınırı aşarak yaralı muhalifleri taşıdı. Öte yandan bir gündür devam eden çatışmalarda çok sayıda eve ve okula mermiler isabet etti. Akçakale’de okullar tatil edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: