Özgür Suriye Ordusu Ve Pyd Arasındaki Çatışmalar Şiddetlendi

Suriye’nin Haseki iline bağlı Rasulayn kentinde Özgür Suriye Ordusu ve PYD arasında bugün yeniden başlayan...

Suriye’nin Haseki iline bağlı Rasulayn kentinde Özgür Suriye Ordusu ve PYD arasında bugün yeniden başlayan çatışmalar şiddetini arttırarak devam ederken; Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir vatandaşın evine kalaşnikof mermisi isabet etti.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sınıra sıfır noktada bulunan Rasulayn kentinin yaklaşık 3 kilometre Güneydoğusunda Özgür Suriye Ordusuna mensup askerler ile PYD arasında bugün öğleden sonra başlayan çatışmaların şiddeti gece boyunca arttı. Hafif ve ağır makineli tüfekler ile roketatarların kullanıldığı çatışmada Özgür Suriye Ordusuna mensup 18 kişi yaralandı. Yaralılar Türkiye'ye getirildi. 1 kişi ise Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirilirken yolda hayatını kaybetti. 18 yaralıdan durumu ağır olan 6 asker, Şanlıurfa’da çeşitli hastanelere sevk edildi.

Reklam
Reklam

Ceylanpınar ilçesinde yoğun silah sesleri duyulurken halk tedirgin dakikalar yaşıyor.

Öte yandan; Ceylanpınar’ın Mevlana Mahallesi'nde Kenan Altınok isimli vatandaşın evine kalaşnikof mermisi isabet etti. Kenan Altınok, “Rasulayn’da yaşanan çatışmalardan dolayı son derece huzursuzuz. Çatışmalar sırasında oradan seken bir kurşun bize de isabet edebilir. Bunun tedirginliğini yaşıyoruz. Nitekim benim evime kalaşnikof mermisi isabet etti” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: