"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" Kampanyası

ŞANLIURFA (A.A) - Memur-Sen öncülüğünde başörtüsü yasağının kalkması için başlatılan imza kampanyasına, Şanlıurfa'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

ŞANLIURFA (A.A) - Memur-Sen öncülüğünde başörtüsü yasağının kalkması için başlatılan imza kampanyasına, Şanlıurfa'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Atçı, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bazı sendika başkan ve üyelerinin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, kuruldukları günden bu yana ekmeği ve özgürlüğü savunduklarını söyledi.

TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık ve kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri için 30 Kasım 2012 tarihinde "başörtüsüne özgürlük" eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Atçı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde ise 81 ilde konuya ilişkin basın açıklaması yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak'ta ülke genelinde "serbest kıyafetle işe gitme" sivil itaatsizlik eylemi yaptıklarını anımsatan Atçı, "Bugün, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyamızı Şanlıurfa'da da başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanyada toplanacak imzaları, Başbakanlık'a sunacağız. Kamuoyu bunu en az 10 milyon algılayacak ve bu rakamın çok daha üzerinde imza verecektir" dedi.

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik" ile kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama biçimine ve modeline, tırnak kesimine, gömleğin kol ve yaka şekline, etek boyuna ve başını örtüp ötmeyeceğine kadar düzenleme yapıldığını savunan Atçı, şunları kaydetti:

"Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta kadın eşitsizliğine neden olunmaktadır. Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Anayasa ve herhangi bir kanunda olmayan, 1982 tarihli darbe döneminin iklimini yansıtan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kılık ve kıyafet yönetmenliği marifetiyle ihdas edilen yasak ve sınırlamalar daha fazla gecikmeden tedavülden kaldırılmalıdır. Bu konuda ödenmiş bedeller unutulmadan, yeni bedellerin ödenmemesi için düzenleme en kısa zamanda yapılmalıdır."

Reklam
Reklam

-Kampanya bir ay sürecek-

Başörtüsü yasağının kalkması taleplerini içeren metni ve toplayacakları imzaları Başbakanlık'a sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı'na, TBMM'ye ve siyasi partilere de bilgi vereceklerini belirten Atçı, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşları da imza kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Mahmut Atçı, bir ay sürecek imza kampanyasının, konfederasyona bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve iş yeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütüleceğini ifade etti.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: