"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği, sendika genel merkezince kamuda kılık kıyafet serbestliğiyle ilgili düzenlenen "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası" çerçevesinde

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği, sendika genel merkezince kamuda kılık kıyafet serbestliğiyle ilgili düzenlenen "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası" çerçevesinde stant açtı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı, Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları stantta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "1982 model darbe dönemi kalıntısı Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin değişmesini istiyoruz. Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği marifetiyle ihdas edilen yasak ve sınırlamalar daha fazla gecikmeden tedavülden kaldırılmalıdır. Bu konuda ödenmiş bedeller unutulmadan yeni bedellerin ödenmemesi için bu düzenleme en kısa zamanda yapılmalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başörtüsü yasağının kaldırılması talebini içeren imzaların şubelerde toplanacağını belirten Anlı, imzaların, tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla Başbakanlığa sunulacağını, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'deki siyasi partilere de bilgi verileceğini aktardı.

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: