''Özgürlükler konusunda çok hassasız''

İZMİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, "Biz özgürlükler konusunda çok hassasız" dedi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın Buca Gölet'te düzenlenen teşkilat yemeğinde partililerle bir araya gelen Erdoğan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Yücel Aşkın'ın yargılanması ile yazar Orhan Pamuk davasına değinerek, yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini bildirdi.

"Ortada yargı kararları var ama Türkiye'yi ayağa kaldırıyorlar" diyen Erdoğan, CHP ve bazı sivil toplum örgütlerinin Van YYÜ Rektörü'nün yargılandığı davayla ilgili olarak tavırlarının yargıya baskı anlamına geldiğini söyledi. Halka çeşitli romantik senaryoların anlatıldığını bildiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kimsenin yargı sürecindeki bir olaya bu kadar müdahil olma hakkı yok. İstanbul'da bir olay var. Yapılan baskılar yanlış. Avrupalı parlamenterler geliyor. İç ve dıştaki bazı kişilerle birlikte müdahale oluyor. Neden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) önünde bu eylemi yapmıyorlar. Orada da yapsınlar da samimiyetlerini görelim. Türkiye'nin aleyhine açılan bu kadar çok dava var. Birçoğu terör örgütüyle alakalı. Neden oralarda ses çıkarmıyorlar? Bu konularda bu hassasiyetlerini göstersinler. Ama medya da bu hassasiyeti göstermiyor. Biz özgürlükler konusunda çok hassasız. Yargının üzerindeki bir konuya ne benim, ne arkadaşlarımın müdahale hakkı yok. Bizi zorlamanın altında samimiyet yok, art niyet var. Biz düşünceleri sonucu bedelini ödeyenlerdeniz. Bedelini ödemeyenler havayı bulandırmasınlar."