Özhaseki, Kayserili Sanatçılarla Bir Araya Geldi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kültür-sanat projeleriyle Kayseri'nin daha yaşanabilir bir şehir olacağını söyledi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kültür-sanat projeleriyle Kayseri'nin daha yaşanabilir bir şehir olacağını söyledi. Bir restoranda sanatçılarla kahvaltıda biraraya gelen Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, yıllarca şehrin öncelikli sorunlarına ilişkin projeleri hayata geçirdiklerini ve şimdi kültür sanat projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Sanata ve sanatçıya desteğin önemini de vurgulayan Özhaseki, "Biz ne kadar desteklersek inanıyorum ki sanat da o kadar gelişecek. Bugün burada 40-50 kişiyle bir arada bulunuyoruz. İlerde 200 kişi biraraya geleceğiz. Daha sonra daha da artacak. Kale içinde sanatçılar sokağı olacak. Bu sokakta nelerin olacağına birlikte karar vereceğiz ama inanıyorum ki sanatçılar oraya sığmayacak ve dışarı taşacak. Kayseri zamanla daha keyifli, daha yaşanabilir bir şehir olacak" dedi. Özhaseki, büyük işler yapmak ve büyük düşünmek gerektiğini belirterek, geleceğe eserler bırakmak için gayret göstermek gerektiğini kaydetti. Kale ve Kayseri Mahallesi gibi projelerle yerel kültürün yaşanacağını ve yaşatılacağını dile getiren Özhaseki, "Kültürler şehirlerde başlar. Ortam bulurlarsa, desteklenirlerse büyür. Aksi halde küçülür. Biz kültür ve sanatımızı büyüteceğiz" diye konuştu. Kahvaltının ardından ressam Hasan Gürpınar, Özhaseki'nin yağlıboya tablosunu yaptı, müzisyenler bağlama, ney ve mey dinletisi sundu. Bir yarışma programıyla tanınan Gürsel Yalçın da sprey boya ile yaptığı resmi Özhaseki'ye hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: