Özhaseki'den Bayram Mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kurbanın Allah'a yaklaşmak, kurban kesmenin de bu yaklaşmanın vesilesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kurbanın Allah'a yaklaşmak, kurban kesmenin de bu yaklaşmanın vesilesi olduğunu söyledi.

Özhaseki, kurban kesmenin maldan Allah için fedakarlık yapmak anlamına geldiğine dikkat çekerek, "Allah için kurban kesen, kendisini Yüce Yaratıcı'ya yakın hisseder. Kurban, O'nun verdiği nimetlere karşılık bir şükran ifadesi olup aynı zamanda içimizdeki düşkünlerin ve yardıma muhtaçların göz önünde bulundurulduğu bir toplumsal denge unsurudur" dedi.

İnsanları yaratan Allah'a yakınlaşmaktan doğan sevincin tezahürü olarak bayram yapıldığını ifade eden Özhaseki, bayramların bu yüzden sevinç ve mutluluk vesilesi olduğuna belirterek, "Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kayserili hemşehrilerimizin bayramını tebrik eder, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kurban kesimi sırasında çevrenin kirletilmemesini isteyen Özhaseki, "Bir ibadet yaparken, bir güzellik ortaya koyarken bir yandan da çevreyi kirleterek, insanları nahoş görüntülerle baş başa bırakarak bir çirkinlik yapmayalım. Kurbanlarımızı, belirlenen yerlerde kesip, atıklarını da yine en güzel ve sıhhi şekilde ortadan kaldıralım" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nde bayramlaşma programı, Başkan Özhaseki'nin yanı sıra diğer ilçe belediye başkanlarının ve protokolün de katılımıyla bayramın 2. günü saat 11.00'de Belediye girişinde yapılacağı kaydedildi.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: