Özhaseki'den Kardeş Şehir Heyeti Onuruna Yemek

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özkaseki, Kayseri'nin kardeş şehri olan Macaristan'ın Miskolc şehrinden gelen heyet onuruna yemek verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özkaseki, Kayseri'nin kardeş şehri olan Macaristan'ın Miskolc şehrinden gelen heyet onuruna yemek verdi. Yemeğe Özhaseki'nin yanı sıra Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Jamos Hovari, Vali Vekili Davut Haner, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza, Kayserili ve Macar iş adamları ile davetliler katıldı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, Macaristan'dan gelen talep üzerine Kayseri'nin Miskolc ile kardeş şehir olduğunu belirterek, böylelikle karşılıklı işbirliği imkanının kapısını araladıklarını söyledi. Kayseri'yi anlatan Özhaseki, şunları söyledi: "Kayseri yüzyıllardır ticaret şehri olarak bilinir. Özellikle tarihi dokusuyla, sosyal kültürel yapısıyla, insan faktörüyle şehrimizden sıkça bahsediliyor. Son yıllarda yetiştirmiş olduğu devlet adamlarıyla ve aynı zamanda belediyeciliği ve şehirciliği ile de adından bahsettiriyor. Şehrimiz şükür Allah'a iyi gelişiyor. Sanayisi iyi gelişiyor, ticareti iyi gelişiyor, değişik alanlarda güzel gelişmeler oluyor. Zaten bilim adamları bir şehirdeki gelişmeyi birleşik kaplar misali ile özetliyorlar. Bir tarafta varlık ve değer varsa her tarafa yansır diye tarif ediyorlar. Dört tane sanayi bölgemiz var, binden fazla üretim yapan fabrikamız var. İhracat gelirlerimiz giderek artıyor. Ticarette ciddi gelişmeler var, şehir içindeki mekanlar dolu dolu. Dört üniversitemiz ve 60 bin civarında öğrencimiz var. Sporda bir merkez olma yolunda ilerliyoruz. Şükür bunlar güzel gelişmeler. Bir taraftan da şehirde çok güzel bir şehircilik gelişmesi var." Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza da Kayseri'de gördükleri misafirperverlik için teşekkür etti. Çok dostane bir kabulle karşılaştıklarını dile getiren Kriza, "Kayseri'de ziyaret ve gezilerde bulunduk. Çok yararlı görüşmelerimiz oldu. İnşallah bu görüşmelerden olumlu sonuçlar alacağız" dedi. Gecede uzun uzun Miskolc ve Macaristan'ı anlatan Başkan Kriza, Macaristan'da ve özellikle Miskolc'da bulunan iş imkanları hakkında açıklamalarda bulundu. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Jamos Hovari de konuşmasında Kayseri ile Miskolc arasındaki 2 bin kilometrelik mesafeyi azaltmak için çalıştıklarını söyledi. Miskolc'un bir ülke gibi önemli bir yer olduğunu da belirten büyükelçi, bu işbirliğinden somut gelişmeler çıkacağına inancını dile getirdi. Konuşmaların ardından Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Miskolc Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamas Bihall, işbirliği protokolü imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: