Özkasap: Üzüm fiyatının yükselmesi üreticinin yüzünü güldürdü

Manisa Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Sadık Özkasap, üzüm fiyatlarının 4 liranın üzerine çıkmasının, üreticinin yüzünü...

Manisa Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Sadık Özkasap, üzüm fiyatlarının 4 liranın üzerine çıkmasının, üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve Yönetim Kurulu üyeleri, Özkasap’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan MTB Başkanı Özkasap, artan fiyatlar doğrultusunda son bir ayda İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve köylerde, üzüm işletmeleri tarafından çok miktarda alışveriş yapıldığını ifade etti. Özkasap, “Bir hafta önce kadar 150 kuruşa düşmüştü ama şu an itibariyle 4 liranın üzerine çıktı. Bu, İTB'de oluşan üzüm fiyatlarına, arz talep dengesine bağlı. Eğer alıcının çok, satıcının az olduğu bir durumdaysa fiyatlar yükseliyor. Fiyatlar ne olur derseniz, bundan sonra piyasada kaç ton üzüm kaldığı önemli. Döviz kurlarının ne durumda seyredeceği önemli. Hep beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu.
Pamuk fiyatlarının ise geçen yıla göre çok düşük olduğunu söyleyen Sadık Özkasap, “Yurtdışında pamuk, şu anda Türkiye’den daha pahalı. İplik sektöründe bir durgunluk var ki pamuk fiyatları yükselemiyor. Pamukta fiyatların bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz