Özkök: "Avukat atamaları durduruldu"

İstanbul - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, "Barolarca görevlendirilen avukatlara ücretleri ödenmediği gerekçesiyle avukat ataması yapılmaması" yönündeki kararlarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki duyarlı ve sıcak yaklaşımı nedeniyle durdurduklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Özok başkanlığındaki TBB Yönetim Kurulu üyelerini ve 48 ilin baro başkanlarını Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Yaklaşık 1 saat süren kabulde basın mensuplarının sadece görüntü almalarına izin verildi.

Reklam
Reklam

Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Özok, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ile çok ciddi sorunları bulunduğunu ve özellikle baroların müdafi ve vekil tayininde önemli sorunlar yaşadığını söyledi.

Bu konuyu Başbakan Erdoğan'a da iletmek istediklerini dile getiren Özok, bu konuları kendisine detaylı şekilde aktardıklarını bildirdi.

Özok, "En kısa sürede barolar ve Barolar Birliği temsilcileriyle görüşerek bu anlattığımız konuları bir biçimde çözüme ulaştırmak için her türlü girişime destek vereceğini ifade etti."

Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiklerini belirten Özok, şunları söyledi: "Baro başkanı arkadaşlarımız hemen çıkışta kendi aralarında sayın Başbakan'ın bu sıcak, duyarlı, içten ve kararlı davranışı ve olayı samimi bir şekilde çözmek için gösterdiği gayreti çok iyi algıladılar ve buna karşılık dediler ki 'şu andan itibaren biz de eylemi bu sıcak anlayış karşısında geçici bir süre, şimdilik durduruyoruz' Ve yarından itibaren barolarımız yeniden müdafi ve vekil tayini konusundaki geçmişteki normal çalışmalarını sürdürecek. Bu kararı buradaki bütün baro başkanları oy birliğiyle aldılar." Bundan sonraki gelişmeleri takip edeceklerini belirten Özok, Başbakan'ın gereğini yapacağına inandıklarını, çünkü çok güven veren, pozitif bir yaklaşım gösterdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bu arada görüşmede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e, pazartesi günü Barolar Birliği temsilcileriyle bir toplantı yapmaları, Meclis açıldığında gündeme getirilmek üzere bir yasa tasarısı çalışması yapılması, ayrıca avukatlara avans ödenmesi için de bir ödeme planı çıkarılması yönünde talimatı verdiği öğrenildi.