"Özkök'ün açıklamaları önemli"

ANKARA (İHA) - Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün seçim sonuçları hakkında yaptığı 'Herkes milletin iradesine saygı duymalıdır' şeklindeki açıklamasının, demokrasi açısından en az seçim sonuçları kadar önemli ve saygıya değer olduğunu söyledi.

Konuyla ilişkili bir açıklama yapan Başoğlu, Genelkurmay Başkanı Özkök'ün seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmenin, kamuoyuna gereği gibi ve amacına uygun olarak intikal ettirilmediğini belirterek, "Türkiye hayali asker demeçlerinden kurtulmuştur" dedi. Başoğlu, seçim öncesi ve sonrasında 'Acaba asker ne der' söylentilerinin, bazen hayali demeçlerle manşetlere taşındığı bir ortamdan Türkiye'nin kurtulmuş olmasının, demokrasi açısından çok büyük önem taşıyacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Başoğlu, "Özkök'ün açıklamasının haber olarak gereği gibi değerlendirilmediği kanaatindeyim. Köşe yazarları ve yorumcularımızın da, açıklamanın önemine uygun değerlendirmede bulunmamalarını bir eksiklik sayıyorum" diye konuştu. Demokrasiye inananların, onu kendi kuralları içerisinde kabul etmesi gerektiğini vurgulayan Başoğlu, "Asker-Sivil tartışmasını, 'Biz olmazsak laiklik ve cumhuriyet tehlikeye girer' iddialarını bir kenara bırakarak, siyasi partileri ve iktidarı icraatına göre değerlendirmenin en doğru yol olacağı ilkesinde birleşilmelidir" dedi.