Özkül: Kadına Karşı Toplumsal Duyarlılığı Artırmalıyız

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri...

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile duyarlılığı artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Programa katılan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, devletin öncelikli görevinin kadın-erkek ilişkisinde eşitliği sağlamak olduğunu dile getirdi. Güney, “Eşitliği sağlarsak aileyi diri tutabiliriz. Toplumda ailenin yerini alacak alternatif bir kurum daha yoktur. Kadınlarımız eğitimlerini tamamlayıp ekonomik özgürlüklerine kavuştukları zaman evliliklerde dengeyi sağlamış oluruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ise Kadınlar Günü'nün tarihi ve Türk kadınının kimlik mücadelesi hakkında bilgi verdi. Dünyada ilklere imza atmış başarılı Türk kadınlarını ve çalışmalarını anlatan Özkul, ”Aslında 365 gün kadınlarımızın, bizler 8 Martla sadece farkındalığı ve duyarlılığı artırmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

KADININ SESSİZ ÇIĞLIĞI SAHNEYE TAŞINDI

Nilüfer Özel Eğitim Okulu işitme engelli öğrencileri de etkinlikte sergiledikleri tiyatro oyunu ile izleyicinin gönlünü kazandı. Öğrenciler Zeynep Konak'ın 'Erkektir Yapar' adlı oyunu ile 'Ezilen Kadın' adlı doğaçlama skeci canlandırdı.

Melek Kahraman adlı öğrencinin yazdığı kompozisyon ise salondaki dinleyicilerden büyük alkış topladı. Programın sonunda etkinliğe katılan konuklar Grup Rozalin'in şarkıları eşliğinde eğlenceli bir gün geçirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: