Özlem ve umut

Bir süreden beri Tekke beldesi sakinlerinin ısrarla talep ettiği Kermut deresi

Bir süreden beri Tekke beldesi sakinlerinin ısrarla talep ettiği Kermut deresi bölgesinde bulunan hazine arazisine üniversitenin bir bölümünün getirilmesi aynı zamanda Tekke Cumhuriyet Mahallesi yatılı İlköğretim okulu yurtlarının üniversiteye devredilmesiyle ilgili görüş ve temennileri Gündoğumu haber olarak araştırdık.

Bu konuda öne çıkan görüş, mevcut siyasi iradenin konu üzerinde daha çok ısrarla durması ve halkın isteklerine göre hareket etmeleri. Yerel yöneticilerden de bu konuda destek bekleyen halk, Tekke beldesinin her iki konuda da isteğinin göz ardı edilmemesini dile getiriyorlar.

Reklam
Reklam

Bekir Alkan (Mühendis - Tekke Kültürünü Yaşatma Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkan Yardımcısı)

"Her iki konuda da gerek yerel yöneticilerin gerekse idarecilerin daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Gümüşhane'de öğrenci yurtları konusunda yaşanan sıkıntılar zaten biliniyor. Elverişli bir sahaya ve konuma sahip Tekke beldesinin göz ardı edilmesi hususunu bir ceza olarak görüyorum. Yerel yöneticilerinde aslında bu konuda en çok ortada olmaları gerekirken, bir şey yaptıklarıda yok. Bir fakültenin ya da öğrenci yurtlarının değerlendirilmek üzere o bölgeye taşınmasını elbette isteriz, ancak istemekle de olmuyor. Yöneticilerinde bu işe istekli olması gerekir. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa elimizden gelen bütün çabayı göstermeye hazırız."

Erdal Kılıç ( Tekke Kültürünü Yaşatma Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı)

"Biz de her iki hususu özlemle bekliyoruz. Çünkü Tekke beldesi bu konuda çok istekli ve hak ediyor, neden derseniz iktidar partisine en çok desteği 12 Haziran seçiminde Tekke beldesi vermiştir."

Reklam
Reklam

Salih Çimen (Gümüşhanespor Asbaşkanı)

"Üniversitenin bir kolunun Tekke beldesi mevkiine getirilmesi konusu benim fikrimdi ve hatta 200 dönümlük bir araziyi kapsayan o bölgeyi de biz oradaki yetkililere işaret ettik. Gümüşhane Üniversitesinin mevcut sahasına yapılmaya çalışılan ve zaman kaybınma sebebiyet verilen çalışmaların yanında o bölgeye kazandırılacak bina daha çok işe yarar inancını taşımaktayız."

Ercan Çimen (AK Parti İl Başkanı)

"Konu gündemimizde. Cumhuriyet Mahallesinde bulunan okulun Kale mahallesine taşınması çabaları sürüyor. Çünkü orada da bir yurt inşa ediliyor. Okul taşınır taşınmaz yurtlar da dahil olmak üzere değerlendirilecek ancak Milli Eğitim Müdürülüğünün söz konusu binalar için bazı düşünceleri var, öncelik o olacak tabi üniversitenin bir kolunun da o bölgede değerlendirilmesi konusuda tartışılabilinir, Milli Eğitimin vereceği karara bağlı."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz