Özmekik; “hobiler Kariyere Dönüşürse Gülen Yüzler Çoğalır”

Yazdığı senaryo ile “Hollywood Senaryo Yarışması”nda en iyi senaryo ödülünü kazanan Nilüfer Yenidoğan Özmekik, başarısının...

Yazdığı senaryo ile “Hollywood Senaryo Yarışması”nda en iyi senaryo ödülünü kazanan Nilüfer Yenidoğan Özmekik, başarısının sırrını “Herkes hobisini kariyere dönüştürürse, gülümseyen yüzler çoğalır” diye açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Türk sinema dünyası gurur verici ve Türk sinema tarihi için oldukça anlamlı olan bir ödül ile çalkalandı. İlk kez Türk bir senaryo yazarı eseri ile “Sony Entertainment”, “Inktip” gibi büyük çok uluslu şirket ve organizasyonları arkasına alan, sektörün lider isimlerinin jüri üyesi olduğu “Hollywood Senaryo Yarışması”nda birinci oldu.

Reklam
Reklam

“Ayrılsak da Beraberiz”, “Çocuklar Duymasın”, “Hayat Bilgisi” gibi pek çok dizide senaryo yazarı olarak tanınan Nilüfer Yenidoğan Özmekik, “Neverending Nightmare (Bitmeyen Kabus)” isimli senaryosu ile ödüle layık görüldü. Amerika’dan, Uzakdoğu’dan, Avrupa’dan çok sayıda rakibi geride bırakarak ödüle layık görülen senaryo, edebiyat profesörlerinden, X-Men serileri gibi büyük Hollywood yapımlarına imza atan yazarlar, İngiliz şairlerden, tiyatro yazarlarına kadar profesyonel pek çok yazarın senaryosunu geride bıraktı. Nilüfer Yenidoğan Özmekik, 3 katmanlı yap-boz, sürekli sürpriz içinde sürpriz yaşatan, bu kadar da olmaz dedirten ve şok edici finali ile sarsan senaryosunun öyküsünü ve kariyerine getireceklerini anlattı.

Ulusal gazete ve televizyon kanallarının röportaj tekliflerini geri çeviren Özmekik sadece ADÜ Haber ailesine evet dedi. Özmekik, röportajında hem yabancı bir dilde hem de normalde Türkiye’de kullanılan senaryo formatlarının dışında, karışık “final draft” programında yazmanın kendisi için tam bir meydan okuma olduğunu söyledi. Sahneye çıkıp, “Ben taaa Türkiye’den geldim” deyince insanların gösterdiği reaksiyonun paha biçilemez olduğunu söyleyen Özmekik, “Ülkemi bu şekilde temsil edebilmek beni mutlu kıldı. Üstelik kendi ülkemde yaptığım çalışma ve projelerin çok dışında bir türde yazdığım için, sanki yeni senaristmişim, kendimde olan farklı şeyleri keşfetmişim gibi hissettim. İlk “korku-gerilim” senaryosu denemem, ikinci İngilizce senaryomdu ve sonuç ödüllendirilmek oldu. Tabii şimdi bundan aldığım cesaretle gerisi fazlasıyla gelecek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Senaryonun filme çekilmesi üzerine de dergiye bilgi veren Özmekik: “Korku sinemasını bayağı geliştirmiş olan Kanadalı yapımcılarla görüşme halindeyiz. Yüzde yüz netleşmediği için isim veremesem de, Kanada’nın en ünlü yönetmeninin senaryoyla ilgili çalışmalar yaptığı, eğer bir pürüz çıkmazsa, önümüzdeki bahar için prodüksiyon çalışmalarının başlayacağı müjdesini verebilirim. Oyuncu olarak Amerikan sinemasının önemli isimleriyle çalışılması, hatta başrolde bir bayan Hollywood starının oynatılması maalesef netleşmediği için bu isim de sürpriz planlanıyor. Açıkçası inanılmaz heyecanlı bir bekleyiş halindeyiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: