Özmeriç; “esnaf Kefalet Kooperatifleri Girişimcinin Yanında”

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası-Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı...

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası-Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, esnaf kefalet kooperatiflerinin girişimcilerin ihtiyaç duydukları an yanlarında olduğunu belirtti.

Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Semih Özmeriç, “Bu probleminde çözümü insanların kendisinden kaynaklanmaktadır. Bizler kendi sorunlarımızın çözümünü başkalarından beklersek kendimizi kandırmış oluruz. Eğer işimiz yoksa biri bize iş versin diye beklemek çokta mantıklı olmaz. İstihdam probleminin çözümü küçük esnaf sanatkâr kesiminin işini, kendisinin yaratması ve bununla beraber işletmesinde de başkalarına istihdam olanağı yaratması bizim ülkemizde köklü Ahi Evran geleneğinden gelen örf ve adetlerimizle mümkündür. Anayasamızın 174. maddesinde devlet küçük esnaf ve sanatkârı koruyucu ve kollayıcı tedbirler alır demekle bugün içinde bulunduğumuz esnaf sanatkar odalarına, KOSGEB’e ve Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine çeşitli görevler ve imkanlar tanımaktadır. Bu olanakların sizlere ulaşmasında aktif görev alan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Hulusi Akşit’i başarılı çalışmalarından dolayı takdir ve tebrik ediyorum. Ayrıca KOSGEB’in değerli Müdürü Sayın Turgut Gözen ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin Çetindoğan, Genel Sekreteri Mustafa Çağlayan, Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Lütfiye Arıcan’a ve birlik personelimize, sizleri hazırlayacağınız projeler konusunda bilgilendiren değerli öğretmenimiz Sayın Aslıhan Bostancı hanımefendiye teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın’da iş hayatına atılacak girişimcilere de çağrıda bulunan Özmeriç, “Girişimcilik kurslarını kursu tamamlamak, bu işin başlangıcı. Sizler artık işyerlerinizi açacak birer vergi mükellefi olacaksınız. Hem ülke ekonomisine, hem de aile bütçenize katkıda bulunacaksınız. Sizlere iş yaşamınızda ihtiyaç duyduğunuzda yardımcı olabilecek bir kurumda, Esnaf Kefalet Kooperatifidir. Bizlerde Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak sizlere yardımcı olmaya her zaman hazırız. Vergi mükellefi olan her küçük esnaf gerekli şartlar ve prosedürü tamamlamak şartıyla bugün itibariyle Halk Bankası cari faiz oranının yarısına, bir başka değişle bir yıla kadar yüzde 4, bir yıldan uzun vadeli kredilerde yüzde 5 faiz oranıyla, bir yıldan beş yıla kadar vadeyle, ister aylık, ister üç aylık, ister altı şar aylık taksitlerle kredilerimizden faydalanabilmektedir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: