Özocaklı, Naci Topçuoğlu Öğrencilerine Tecrübelerini Anlattı

Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine tecrübelerini anlattı.Özocaklı...

Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine tecrübelerini anlattı.

Özocaklı Dünya Sekreteler Günü dolayısıyla Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine “Kariyer Yönetimi” konulu bir seminer verdi. Özocaklı, yaptığı konuşmada, “İş yaşamına başlamadan önce bilinmesi gerekenin, seçeceğiniz işin hayatınızı belirleyen en önemli etkenlerden biri olduğudur ve bu öncelikle seveceğiniz bir iş olmalıdır. Bir filmdeki replikten alıntılayarak uyarlıyorum. Yaptığın işi seversen o dünyanın en güzel işidir, sen dünyanın en güzel işini sevmezsen o dünyanın en güzel işi değildir. Yaptığınız iş her ne olursa olsun severek yapın. Sevmediğiniz bir iş sizi asla tatmin etmeyecektir. Sevmek ve başarı birbirini destekleyen unsurlardır. Bu şekilde zirveye çıkabilirsiniz. Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunlarının görevleri çok önemli ve hassastır. Bulunacağınız konumda şirketinizin yüzü olacaksınız” dedi.

Reklam
Reklam

“Yönetici asistanı, şirketin amaçlarına ulaşmak için en son kararı veren yöneticinin yardımcısıdır, en yakınındaki kişidir” diyen Özocaklı, “Bu durum yönetici asistanının, diğer birçokçalışana göre şirketin amaçlara ulaşmasında daha fazla role sahip olduğunun göstergesidir. Bu çerçevede yönetici asistanından beklenen görevlerin en etkin biçimde yerine getirilmesi gerekir. Kurum içinde, dışında ve yöneticiyle iletişiminde aktif olmalı. Telefon kayıt formu, not defteri, adres defteri, ajandalar gibi iletişimi kolaylaştıracak ve unutmayı engelleyecek kolaylıkları kullanmalı. Yapılacak günlük işleri planlamalı, planı izlemeli ve gerektiğinde planlarda değişiklik yaparak organize etmeli, neyin ne zaman yapılacağını önem sırasına göre düzenlemelidir. Şirketlerimizdeki deneyimlerimizde gördüğümüz üzere organize eden, planlayabilen, empati kurabilen, sırdaş olabilen, hızlı düşünebilen ve sabırlı olup, deneyim kazananlar gerçek birer asistan olabiliyorlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz