Özsever nasıl yazılır? Özsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı olarak oldukça zengin bir dildir. Dilimize farklı dillerden geçen çok sayıda kelime bulunur. Kelime sayısı fazla olduğu için yazılı metinlerde yazım yanlışları meydana gelmektedir. Özellikle belli başlı kelime yapılarında daha çok yazım yanlışı ile karşılaşılır. Özsever sözcüğü de yazımı konusunda ikileme düşülen bir sözcüktür. Peki, özsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır?

Tarih boyunca toplumların birbirini etkilediğini görürüz. Bir toplumun dili, dini ya da kültürü başka bir toplum tarafından alınabilir. Bizim toplumumuz da farklı toplumlardan çeşitli açılardan etkilenmiş bir toplumdur. Özellikle dilimiz farklı diller ile benzerlik gösterir. Farklı kökenli kelimelerin dilimize yerleşmesi ile birlikte anlatım yönünden zenginlik elde edilmiştir. Kelime sayısı fazla olduğu için yazım yanlışları sıklıkla yaşanmaktadır. Yazım yanlışları özellikle bazı kelime kalıplarında görülür. Birleşik sözcükler, ikilemeler, kısaltmalar veya yabancı kökenli sözcükler yazım yanlışlarının en çok görüldüğü kelimelerdir. Özsever doğru yazılışı karıştırılabilen bir birleşik sözcüktür.

Reklam
Reklam

Özsever nasıl yazılır?

Yazılı anlatımda yapılan en büyük hatalardan biri kelimelerin yazımında yapılan yanlışlardır. Yazılı metinlerde olan yazısal hatalar yazım yanlışına yol açar. Türkçe, kelimelerin anlamlarının ve yazımlarının doğru kullanılması gereken bir dildir. Kelimelerin anlamlarının ve yazılışlarının doğru bilgisini Türk Dil Kurumu üzerinden almak mümkündür. Genel olarak bazı sözcüklerin yazımı daha kompleks olabilmektedir. Özellikle en çok sorun yaşanan sözcük gruplarından biri de birleşik sözcüklerdir. Öz ve sever sözcüklerinden meydana gelen özsever sözcüğü de yazımı konusunda karışıklık yaşanan bir birleşik sözcüktür. Özsever TDK’ye göre bitişik yazılmalıdır.

Özsever ayrı mı yazılır?

Yazılı metinlerde yapılan hatalar yazım yanlışına sebep olur. Yazım yanlışlarının önüne geçebilmek için kelimelerin doğru yazılışlarını öğrenmek gerekir. Kelimelerin doğru yazımlarına Türk Dil Kurumundan ulaşmak mümkündür. Özsever yazımı karıştırılan birleşik sözcüklerdendir. Özsever TDK’ye göre; kendi benliğine bağlanan, hayran olan kimse, narsist anlamına gelmektedir. "Özsever bitişik mi yazılır?" sorusu için şu cevabı verebiliriz: Öz ve sever sözcüklerinden oluşan özsever kelimesi ayrı yazıldığında yazım yanlışına sebep olur. Özsever sözcüğü mutlaka bitişik yazılmalı ve “özsever” şeklinde olmalıdır.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: