Öztürk: 2. OSB’de Arsa Tahsisleri Nisan Sonunda Başlayacak

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'nin (ERGİAD) haftalık yönetim kurulu toplantısına katıldı. Öztürk,...

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'nin (ERGİAD) haftalık yönetim kurulu toplantısına katıldı. Öztürk, Erzurum’da merakla beklenen 2. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili müjdeyi de verdi. Öztürk, nisan sonuna doğru tahsislerin başlayacağını söyledi.

Vali Öztürk, ERGİAD yönetimi ile Erzurum'un sorunlarını konuştu. İlin altyapısından kentsel dönüşümüne, kış turizminden spor turizmine kadar sosyal ve kültürel konuların ele alındığı toplantıda; işadamları ve esnafın sorunları da dile getirildi. Özellikle komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin artırılması konusunda nelerin yapılabileceğine değinen Vali Öztürk, özellikle İran başta olmak üzere, Gürcistan, Nahcıvan ve Kuzey Irak gibi ülkelerin ticaretin gelişmesi için ERGİAD'dan çok şeyler beklediğini ve bu konuda da ümitli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir komşu ülkelerle ticari ilişkilerin artırılması ve işadamlarının önünün açılması gerektiğinin altını çizdi. 25 Nisan’da Kuzey Irak’ta ve 17 Mayıs’ta Gürcistan yatırım ve ticaret temaslarının gerçekleştirileceğini söyleyen Özdemir, “Türkiye gerek siyasi, gerek ekonomik açıdan bir dünya devleti olmak hedefi çerçevesinde, öncelikle bölgesindeki konumunu siyasi ve ekonomik açıdan güçlendirmek durumundadır.” dedi.

Vali Öztürk, Özdemir’in düşüncesini olumlu bulduğunu aktararak, Erzurum’un kalkınması için her türlü destek ve yardıma hazır olduklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: