Özükan: İstihdamda en önemli sıkıntımız kalifiye eleman eksikliği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Antalya İl Bölge Müdürü Fazlı Tamer Özükan, istihdamda en önemli sorunun...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Antalya İl Bölge Müdürü Fazlı Tamer Özükan, istihdamda en önemli sorunun kalifiye eleman bulamama sıkıntısı olduğunu söyledi.
İŞKUR Antalya İl Bölge Müdürü Özükan, iş bulmada 'her işi yaparım abi' sözünün, aslında hiç bir iş yapamam demek olduğunu belirtti. Özükan, bir ülkenin kalkınmasında ve istidamda kalifiye elemanın çok önemli olduğunu kaydetti.
Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) ile İŞKUR'un, Manavgat'ta servis elemanı ve aşçı yardımcılığı kursu ile ilgili Side Star Otel'de yaptığı toplantıda, turizmcilere bilgilendirme yapan Özükan, kurum olarak turizmde ara eleman açığını kapatmak için değişik dallarda kurs verdiklerini söyledi. Servis elemanı ve aşçı yardımcılığı dışında bulaşıkçılık, turist karşılama, kat temizliği ve can kurtaran kursları verdiklerini belirten Özükan, turizmde can kurtaran kurslarının ilgi görmediğini kaydetti. Side TUDER ile birlikte hazırladıkları aşçı yardımcılığı kursunun 920, servis elemanı kursunun 704 saat süreceğini beliren Özükan, teorik bilgi yanında otellerde uygulamalı eğitim de verileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz