“Özür grubu mağdurları eylem yapacak”

Koncuk, Türk Eğitim-Sen’in 10 Aralık Cumartesi günü özür grubu mağduru öğretmenlerin eylem yapacağını bildirdi.

ANKARA (ANKA) – Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen’in 10 Aralık Cumartesi günü özür grubu mağduru öğretmenlerin, eşleri ve çocuklarıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde Bakan Ömer Dinçer’i protesto ederek, özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılmasını isteyeceğini bildirdi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim-Sen olarak, 10 Aralık Cumartesi günü saat 12.30’da MEB önünde eylem yapacaklarını ve yılda iki kez yapılan özür grubu tayinlerinin eğitim-öğretimin aksamaması gerekçesiyle yılda bire düşürülmesini protesto edeceklerini belirtti. Özür grubu tayinlerinin sağlık, eş durumu ya da eğitim gibi nedenlerle yapıldığını hatırlatan Koncuk, “Öğretmenlerimiz için ailelerinden bir gün bile ayrı kalmak büyük bir zulümken, aylarca, yıllarca ayrı kalmak büyük bir yıkımdır. Moral ve motivasyonu bozulan öğretmenlerden verimli bir çalışma beklenmesi ise imkansız hale gelmektedir” dedi. Dinçer’in özür grubu ataması bekleyenlerin sayısını “topu topu 300 kişi” olarak açıkladığını vurgulayan Koncuk, şunları ekledi:

Reklam
Reklam

“Bakan’ın bu beyanının dayanağını gerçekten merak ediyoruz. Bugün 300 değil, binlerce öğretmen özür grubu tayini beklemektedir. Ayrıca sorunları sayı üstünlüğüne göre değerlendirmek son derece yanlıştır. Özür grubu mağduru bir kişi bile olsa, Bakanlık gereken duyarlılığı göstermelidir. Bu kadar çok sayıda öğretmeni çaresiz ve yalnız bırakmak adil değildir, onların yaralarını daha da deşmek, acılarını daha da derinleştirmek anlamına gelmektedir. Eşlerinden, çocuklarından ayrı kalan, ailelerine kavuşacakları günü heyecanla bekleyen öğretmenler, MEB’in eziyetinin bir an önce son bulmasını istemektedir.”

Anahtar Kelimeler: