Özürlü çocuklara dansla terapi

YALOVA (İHA) - Yalova'da özel bir dans okulu tarafından down sendromlu ve mongol çocuklara dans ve müzikle terapi uygulanıyor.

Toplumdan kopuk yaşayan özürlü çocuklar Yalova'da denenmeye başlanan yeni bir yöntemle rehabilite ediliyor. Özel bir dans okulu tarafından 5 çocuk üzerinde başlatılan eğitimde, çocuklara haftanın 2 günü müzik ve dansla terapi uygulanıyor. Bu sayede kendilerini toplumdan soyutlayan bu çocukların yeniden kendilerine güven kazanmaları ve toplumun bir parçası olduklarını hissetmelerini sağlamak hedefleniyor. Eğitim günlerini iple çeken özürlü çocuklar, salonda profesyonellere taş çıkartacak figürlerle dans ediyor.

Reklam
Reklam

Kendilerini müziğin ritmine kaptıran özürlü çocuklar kendilerine gösterilen her hareketi de harfiyen uyguluyor. Night Of The Sultan's dans grubunun baş dansçısı ve dans okulunun sahibi olan Sema Çevikgil dansın ve müziğin canlılığını çocuklara enjekte etmeye ve bu sayede onların hayata daha sıkı bağlanmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Çevikgil, "Bu çocuklarımız da mutlu olmayı sağlıklı çocuklar gibi hak ediyorlar. Hayatları boyunca kendilerine yöneltilen bakışlardan rahatsız oluyor ve etkileniyorlar. Burada dans ve müzik sayesinde bu bakışların kötü etkilerinden uzaklaşacaklar. Engelli çocuklarımızın hayata daha sıkı sıkıya bağlanmalarını istiyoruz" dedi.
Öyküm Özel Eğitim Merkezi Müdürü Selma Yanık ise, "Eğitime ihtiyaç duyan engelli çocuklarımızın hayata hazırlanabilmeleri için dans ve müzikten yararlanıyoruz. Hakları olabilen her şeye sahip olabileceklerini gösteriyoruz. Dansın ve müziğin çocuklarımızın kendilerine öz güvenini kazanmasında büyük etkisi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam