Özürlü genç kız kafeste yaşıyor

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te, bebekken beşikten düşürülen ve o günden beri bakıma muhtaç olan genç kız, kendisi için hazırlanan kafeste hayatını sürdürüyor.
Gaziantep'te 18 yıl önce dünyaya gelen Burcu İlgin, daha birkaç aylıkken sevilmek için çıkarılmaya çalışıldığı beşikten düşürüldü. Beşikten düşmesi sonucu beyni zarar gören Burcu, o günden sonra bakıma muhtaç kaldı.

Buzdolabı tamircisi baba Ercan İlgin, hastanelere götürdüğü kızını bir türlü tedavi ettiremedi. Elindeki avucundaki parayı kızının tedavisi için harcayan aile de yardıma muhtaç hale geldi.

Reklam
Reklam

Kızlarının tedavi olmasından umudunu kesen aile, Burcu için tahtadan özel bir kafes yaptı. Bakıma muhtaç olan Burcu, 13 yıldır kendisi için hazırlanan kafeste yaşamaya başladı.

Baba Ercan İlgin, maddi imkansızlık nedeniyle çok kötü günler geçirdiklerini ve eşinin içinde bulundukları kötü duruma dayanamayarak diğer 2 çocuğuyla birlikte kendilerini terk ettiğini belirtti. İlgin, bakıma muhtaç kızı Burcu'nun tüm ihtiyaçlarını kendisini karşıladığını kaydederek, "Kızım 18 yaşına geldi. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Altını dahi ben temizliyorum. Çoğu zaman bez parası bulamıyorum. Bez parası bulamadığım zamanlarda da gömleğimi pantolonumu satarak kızıma bakmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Komşularının yardımlarıyla Şahinbey Kaymakamlığı'na başvuruda bulunduklarını ve bir miktar maddi yardım aldıklarını ifade eden İlgin, "Kaymakamlıktan aldığımız parayla biriken borçlarımızı ödeyeceğim ve kızıma bez alacağım. Sürekli kızımla ilgilenmem gerektiği için çalışamıyorum. Her saat başında kontrol etmek zorundayım. Hiç olmazsa başımızı sokacak bir evimiz olsa komşuların yardımlarıyla da geçinmeye razıyım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam