Özürlü Kontenjanından Dolandırıcılığa

Yalova’da, kendisini, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanan bir memur olarak tanıtan 23 yaşındaki Güven M.’nin...

Yalova’da, kendisini, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanan bir memur olarak tanıtan 23 yaşındaki Güven M.’nin oynadığı oyun ortaya çıktı.

Yalova Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Aytaç Mutlu’yu telefonla arayan bir kişi, kendisini vali yardımcısı olarak tanıtarak Güven M. adlı vatandaşa yardımcı olunmasını rica etti. Bunun üzerine, Mutlu, kurumlar arası yardımlaşmadan ötürü kendisine bir hizmet aracı ve bir de şoför tahsis etti. Güven M., kendisine tahsis edilen araç ile birkaç gün şoförü ile gezdi. Çınarcık'a yerleşmek istediğini söyleyen Güven M. için emlakçılar seferber oldu. 10, 15 daire gezen sahte memur, iddialara göre bol bol eğlendi.

Reklam
Reklam

ŞÜPHELİ HAREKETLERİ ELE VERDİ

Güven M.'nin planını Genel Bilgi Toplama (GBT) kaydı bozdu. Emniyet güçlerinin GBT çalışmasına takılan Güven M. yakalandı. Yapılan incelemeler sonucu Güven M.'nin, Ankara’da engelli kadrosundan işe alınmış ve sonrasında disiplinsiz davranışları sebebiyle memuriyetle ilişkisi kesilmiş, bürokrasiyi iyi bilen, kimsesiz, çocuk yurdunda büyümüş biri olduğu öğrenildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne, bir tanıdığını görmek için giden ve bu sırada güvenlik noktasında kimliği alınan Güven M., kısa bir araştırma sonucunda daha önceden işlediği suçlardan dolayı arandığı saptanarak yakalandı. 23 yaşındaki Güven M., ilk ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi. Eski suçlarından dolayı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Güven M. için Yalova Belediyesi herhangi bir suç duyurusunda bulunmadı.

MUTLU: ARAÇ TAHSİSİMİZ DOĞRUDUR

Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Aytaç Mutlu, kamu kurum ve kuruluşları arasında her zaman işbirliği olduğunu ve bu işbirliğini iyi bilen, daha önce de bu konuda sabıkası olan art niyetli bir şahsın durumdan faydalanmak istediğini belirtti. Mutlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“18 Ocak 2013 Cuma günü, belediye santrali üzerinden müdürlüğümüze, kendisini vali yardımcısı olarak tanıtan bir şahıstan telefon geldi. Güven M. adındaki şahıs, saat 23.00’de Yalova terminaline geleceğini ve Çınarcık ilçesine gideceğini belirterek araç talep etti. Vali yardımcısı makamını belirttiğinden dolayı kendisine hizmet araçlarımızdan bir tanesini tahsis ettik. Araç, kişiyi karşılayıp Çınarcık’a bıraktı."

EMLAKÇI: 10-15 EV GEZDİK

Güven M.'nin, dükkâna gelerek ev tutmak istediğini belirttiğini söyleyen Emlakçı Ahmet Çolakoğlu ise “Kendisi bize Yalova’ya atandığını belirtti. Çınarcık’ta ev tutmak istediğini ve kiralık evlere bakacağını söyledi. Bunun üzerine beraber yaklaşık 15 eve baktık. Daha sonra yakalandığını öğrendim. Amacı neydi, bizi dolandırmak mı anlamadım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: