Özyer: "Önemli olan başarının devamı"

Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon Galatasaray Cafe Crown'a başarılı bir dönem yaşatan genç antrenör Murat Özyer, Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe Ülker ve son olarak Türk Telekom karşısında aldıkları galibiyetin dönemsel olduğunu, önemli olanın bu başarıya devamlılık sağlamak olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımı 17 yıl aradan sonra liderlik koltuğuna oturtan Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lider olmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirterek, "Ama mühim olan sezon bitiminde nerede bulunduğumuz. Şampiyonluk adaylarından Türk Telekom'u yendiğimiz için sevinçliyiz. Bizim için önemli olan play-off'ta eşleşebileceğimiz rakiplere karşı üstünlük sağlamak ya da en iyi şekilde berabere başlayabilmek. Bundan da önemlisi, saha avantajı için ilk 2 sırada yer alabilmek istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ligde 12. haftayı lider olarak tamamlayan takıma kupa verilmediğini kaydeden başarılı çalıştırıcı, şunları söyledi: "Bu nedenle Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom galibiyetlerini dönemsel başarı olarak görüyoruz. Ama bu galibiyetlere ihtiyacımız vardı. Hem taraftarlarımız, hem de Galatasaray basketbol kamuoyunun beklentisi vardı. Kamuoyumuz iyi yapılanmanın devamında büyük takımları yenmemizi arzuluyordu. Camiamızı heyecanlandırmak adına güçlü rakiplerimizi yenmek bizim için pozitif oldu. Yine de bu dönemsel başarıyı taçlandırmak önemli. Sezon sonunu iyi getirmek istiyoruz."

Ligde yarın Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile karşılaşacaklarını hatırlatan genç antrenör, "Rakibimiz evinde kolay sayı atabilen bir takım. Hücum ağırlıklı oyunculardan kurulu bir ekip. Seyirci de olumlu etkide bulunuyor. Bu karşılaşma bizim için puan maçı. İyi mücadelemizi ortaya koyup kazanmak istiyoruz" dedi.

"KENDİME OLAN GÜVENİM HİÇBİR ZAMAN DEĞİŞMEDİ"
Murat Özyer, sezon başında kendisine yapılan eleştirilere değinerek, öz güveninin hiçbir zaman değişmediğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Teknik ekip olarak ne yaptıklarını bildiklerini vurgulayan Özyer, "Takımı geç kurduğumuzdan dolayı Opel Türkiye Kupası'nda problem yaşadık. Ama takımı iyi oyunculardan kurmak istediğimiz için geç transfer yapma riskini aldık. Sezonun bu dönemine baktığımızda basketbolumuzu ilerlettiğimizi, takım oyununa geçtiğimizi görüyoruz. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı gibi yaparsam, takımımız 10 üzerinden 6 puan durumunda. Başarıya aç bir takımız. Diğer takımlardan farkımız bence bu. Hem başarıya açız, hem de öğrenmeye açık bir takımız. Ayrıca takım organizasyonlarımızı ilerleteceğimiz şeyler olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Transfere de değinen Murat Özyer, "Memnun olduğumuz 4 yabancı oyuncumuz var. Yeteri kadar kaliteli Türk oyuncumuz da kadroda bulunuyor. Ben ve yönetim, takımımızın gidişatını gözlemleyip, rakiplerin takviyesine göre transfer yapmayı planlıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

GECİKMELİ BİR ŞEKİLDE KONYA'YA GİTTİLER
Galatasaray Cafe Crown, gecikmeli bir şekilde Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile yapacağı maç için Konya'ya gitti.

Reklam
Reklam

Sabah erken saatlerde Konya'ya gitmesi gereken sarı-kırmızılı kafile, bu kentteki yoğun sis nedeniyle 4.5 saat Atatürk Havalimanı'nda beklemek zorunda kaldı. Uzun süre bekleyen Galatasaray Cafe Crown kafilesi, Konya'daki hava koşullarının değişmemesi nedeniyle uçakla Ankara'ya hareket etti. Kafile, buradan Konya'ya otobüsle geçecek.