Özyurt Koleji USOBO’dan Altın Madalya Ile Döndü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 5. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Nizip...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 5. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Nizip Özel İslim Nihat Özyurt Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Tetik, Türkiye ikincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Üniversitesi’nin 4-5 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlediği 5. USOBO olimpiyatında Forum, Metin Analizi ve Proje kategorilerinde toplam bin 400 proje başvurdu. Başta Sosyal Bilimler liseleri olmak üzere tüm Türkiye’den yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmaya 5 projeyle başvuran Nizip Özel İslim Nihat Özyurt Anadolu Lisesi, finallerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsil etti.

Reklam
Reklam

Özel İslim Nihat Özyurt Anadolu Lisesi’nden Alperen Tetik adlı öğrencinin “Çağımızın Ateşi İnternet” adlı forum dalındaki Sosyoloji projesi ile Fatma Nur Çoban’ın, “Gelenek ve Edebiyat” adlı çalışmaları alanlarında yarı finale kalarak İstanbul’a davet edildi. İstanbul’un seçkin üniversitelerinden birçok akademisyenin görevli olduğu jürinin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucu, Alperen Tetik’in, “Çağımızın Ateşi İnternet” adlı Sosyoloji dalındaki projesi Türkiye ikincisi olarak altın madalya aldı. Ödülünü, Prof. Dr. Doğu Ergil’in elinden alan Alperen Tetik, “Başarımı, benden hiçbir yardımı esirgemeyen tüm öğretmenlerime ve her zaman yanımda olan aileme borçluyum.” dedi.

Proje Koordinatörü Cemalettin Özlü ise “Öğrencilerimizin sosyal problemlere çözüm adına lise yıllarında proje üretmeleri geleceğimiz adına bizleri mutlu ediyor. Ayrıca “internet” gibi modern dünyanın en önemli konusu hakkında farkındalık oluşturmamız bu başarıyı daha da anlamlı kıldı.” diye konuştu.

Okul Müdürü Cevat Barış da “Okul olarak öğrencilerimizi sadece bilen değil bilgiyi analiz eden, sorgulayan ve mutlaka kullanan öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. USOBO başarıları okulumuzda bir gelenek haline geldi. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz