PAB Koordinatörü Erkan:

Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB) Koordinatörü Oya Erkan, doğanın korunması için iklim dostu evler ve sıfır karbon salımına sahip konutlar

Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB) Koordinatörü Oya Erkan, doğanın korunması için iklim dostu evler ve sıfır karbon salımına sahip konutlar olması gerektiğini söyledi.

Yalova Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan ve PAB üyesi grup adına açıklama yapan Erkan, kontrolsüz ve sınırsız tüketimin dünyayı giderek, geri dönülmez bir girdabın içine sürüklediğini belirtti.

Erkan, Türkiye'de belediyeciliğin kömür yakmamak olması gerektiğini ifade ederek,şöyle konuştu:

"İklim dostu evler ve sıfır karbon salımına sahip konutlar olmalı. Yapılması gereken enerji verimliliği, enerji savurganlığı değil. Kentlerde kömür ve petrolden vazgeçmek zorundayız. Çünkü başka bir dünyamız yok."

Reklam
Reklam

Erkan, Yalova Belediyesi'nin organik ulaşım politikası ile sağlıklı bir kent olma hedefi koyduğunu belirterek, "Toplu taşıma, yaya önceliği ve bisiklet yolu ile örnek belediye olan Yalova Belediyesi'nin iklim konusunda da örnek olmasını istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: