Pafta parsel sorgulama işlemini internetten yapabilirsiniz

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işlemleri arasında yer alan pafta parsel sorgulama işlemini artık internetten yapabilirsiniz. Pafta parsel sorgulama ile arazi hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz.

Boş bir yerden geçerken veya herhangi bir yerden geçerken bir arazi görüp, beğenebilirsiniz. Aklınıza kurmak istediğiniz kendi işletmeniz veya kendi evinizi inşa etme fikri gelebilir. Günümüzde bu gibi durumlara oldukça fazla bir şekilde rastlanmaktadır. Eğer bir araziyi beğendiyseniz ve kime ait olduğunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz. Bu yazımızda sizler için parsel ve pafta sorgulama işlemlerinden bahsedeceğiz. Yazımızın devamında sizler için bu işlemi yapabileceğiniz genel bilgileri ve işlemi nasıl yapacağınızı detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız.

Reklam
Reklam

Günümüzün teknolojisi de artık hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Artık yapmak istediğimiz her şeyi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Vakit tasarrufu ve güç tasarrufu sağlayan yeni icatlar ve aletler sayesinde gelişen ülkemizde en büyük bilgi kaynağı olarak internet kabul edilmektedir. İnternet üzerinden merak ettiğimiz her şeye ulaşabilmekteyiz. Ulaşabildiğimiz şeylerin yanında bizler için en çok fayda sağlayan işlem sayfalarıdır. Ve bu işlem sayfalarına geçtiğimiz yıllarda oluşturulan bir uygulama ile internet üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabildiğimiz bir sayfa daha katıldı. Bu sayfa üzerinden yapılacak işlemleri saymakla bitiremeyiz ancak bugün yazımızda bahsedeceğimiz kısmı olan parsel ve pafta sorgulama hakkındaki bilgileri sizler için toplamış bulunmaktayız.

İnternet sistemini kullanarak yapacağınız pafta ve parsel sorgulama işlemini yapabilmek artık oldukça kolaydır. O an içerisinde beğenmiş olduğunuz bir arsanın kime ait olduğunu merak edebilirsiniz. Bu oldukça normal bir olay olmak ile birlikte oldukça masum bir istektir. Arsanın kime ait olduğunu öğrenmek için ise eskiden olduğu gibi herhangi bir yere gitmeniz gerekmemektedir. Veya bir yere telefon açmadan da beğenmiş olduğunuz arsanın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Tapu ve Kadastro Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu ve Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’nın oluşturmuş olduğu internet uygulaması ile parsel ve pafta sorgulama işleminizi oturduğunuz yerden bir yere ayrılmadan dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Tapu ve Kadastro Başkanlığı resmi sitesi üzerinden parsel ve pafta sorgulama işlemi için ilk olarak yapmanız gereken şey ilgili resmi siteye girmenizdir. Sonrasında açılacak olan ekran üzerinde sizden arazi veya arsa bilgileri istenecektir. Bu bilgileri ilgili yerlere yazmanız gerekmektedir. Arazi ile ilgili bütün bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Sorgula” seçeneğine tıklayarak parsel pafta sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu site üzerinden yapmış olduğunuz sorgulama daha kapsamlı bir sorgulama olacaktır. Bu nedenle bu site üzerinden parsel pafta sorgulama işlemi yapmanız sizin için daha bilgilendirici olacaktır. Bu sistemi kullanarak yapmış olduğunuz parsel ve pafta sorgulama işlemi oldukça güvenli bir işlemdir. Sonuçları kesindir ve hiçbir eksik bilgi içermemektedir. Ayrıca E-Devlet sistemi üzerine kayıtlı olan bazı illerdeki belediyelerin oluşturduğu platform üzerinden de arazinin kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Ancak çok kapsamlı olmadığı ve her ili içermediği için yazımızda bu yöntemden bahsetmedik.

Reklam
Reklam