Pagev’in Eğitim Hedefi 136 Bin Öğrenci

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV), 136 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi vermeyi...

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV), 136 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi vermeyi hedefliyor.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, PAGEV tarafından hazırlanan “Geri Dönüşümle Büyüyoruz” projesi kapsamında bir ay gibi kısa bir sürede bin 139 öğrenci ve 37 öğretmene eğitim verildi. PAGEV tarafından Türkiye’nin üçüncü geri dönüşüm işletmesi olarak hayata geçirilen PAGÇEV, ilk çalışmalarına eğitimle başladı. Bu kapsamda Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrası ilk pilot çalışma da bu bölgede yapıldı. Küçükçekmece Gültepe İlköğretim Okulu, Alaattin Keykubat İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Kaya Sebati Tuncay İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu ile Gebze’de PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde verilen eğitimlere bin 139 öğrenci ve 37 öğretmen katıldı.

Reklam
Reklam

“Geri Dönüşüm ile Büyüyoruz” projesi kapsamında öğrencilere başta plastik olmak üzere ambalaj atıkları ve geri kazanımın önemi anlatılıyor. Çocukların ilgisini çekecek görsellerle zenginleştirilen eğitim sonunda öğrenciler PAGÇEV çevre görevlilerine merak ettikleri konularda sorular sorma fırsatı da buluyor. Ambalaj atık oranının azaltılması, plastik ambalajların yeniden kullanımı ve geri dönüşüm için sürdürülebilir çözümler sunulması amacıyla kurulan PAGÇEV, 2013-2014 eğitim döneminde de çalışmalarına devam ederek, 136 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, PAGÇEV eğitimlerinin Küçükçekmece’yi takiben başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması da planlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: