Pakistan Büyükelçisi Hacettepe’de

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’e nezaket ziyaretinde...

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’e nezaket ziyaretinde bulundu.

BM ve Avrupa Konseyi İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Ankara’ya büyükelçi olarak atanan Shaukat, Türkçeyi şarkı dinleyerek öğrendiğini açıkladı. Yaklaşık 30 sene önce Pakistan Ankara Büyükelçiliği’nde 3 yıl görev yaptığını belirten Shaukat, “O dönemde sık sık Türkçe şarkılar dinledim. Şarkılar Türkçeyi öğrenmemde çok yardımcı oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye yerleşkesinde gerçekleşen ziyarette Büyükelçisi Shaukat, Rektör Tuncer’in “Size ne ikram edelim?” demesi üzerine “Açık çay isterim” yanıtını verdi. Rektör Tuncer, “Pakistan dost ve kardeş ülke. Kardeşliğin ve dostluğun devam etmesine elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” dedi.

Shaukat, Rektör Tuncer’e ülkesine özgü bazı hediyeler verdi. Prof. Tuncer’de konuğuna kahve takımı armağan etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: