Pakistan, D-8 Tercihli Ticaret Anlaşması'nı onayladı

Pakistan, 'D-8 Tercihli Ticaret Anlaşması(TTA)'nı onayladı. Onay belgesi D-8 Genel Sekreteri Dr. Widi A. Pratikto’ya...

Pakistan, 'D-8 Tercihli Ticaret Anlaşması(TTA)'nı onayladı. Onay belgesi D-8 Genel Sekreteri Dr. Widi A. Pratikto’ya Pakistan’ın Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid tarafından İstanbul’da teslim edildi. Anlaşma, D-8’e üye ülkeler arasında ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Pakistan Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'ın D-8 Tercihli Ticaret Anlaşması'nı onayladığı bildirildi. Açıklamada, "Pakistan tarafından D-8 TTA’nın onaylanması, D-8’e üye ülkeler arasında ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi ve tanıtılması hedeflerine bağlılığını gösterir." denildi.

Reklam
Reklam

D-8 Grubu'nun Türkiye’nin girişimiyle 1997 yılında, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya, Pakistan ve Türkiye arasında kalkınma işbirliğini teşvik etmek amacıyla kurulduğu hatırlatılan açıklamada, "D-8'in kuruluşu 15 Haziran 1997 tarihinde Devlet/Hükümet Başkanları Zirvesi'nde İstanbul Deklarasyonu ile resmen ilan edilmişti. D-8 üyesi ülkelerin nüfusu 961 milyondan fazla ve dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini temsil etmektedir. D-8 ülkeleri arasında toplam ticaret 1999 yılında 14,5 milyar dolar iken, 2009 yılında 1,15 trilyon dolara yükselmiştir." denildi.

Pakistan’ın toplam ticaret hacminin yüzde 8,14’ünü D-8 Grubu üyeleriyle yaptığı hatırlatılan açıklamada, bu üye ülkelerin birbirleriyle olan ticaret hacmi karşılaştırıldığında en yüksek oranı oluşturduğu kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: